Follow VOCKET di Telegram untuk isu isu viral terkini

Sekiranya anda kerap menonton siri atau filem yang dikeluarkan media Barat sejak akhir-akhir ini, pastinya anda cukup sedar di mana media Barat seolah ‘mempromosikan’ dan meraikan gaya seseorang selebriti tanpa mengira jantina, orientasi seksual atau perwatakannya.

Dalam pada itu, perkara ini nampaknya nyata berbeza di China apabila pihak kerajaan mereka sedia mengharamkan selebriti lelaki dengan perwatakan feminin dalam usaha untuk ‘menyelamatkan’ kaum lelaki di negara tersebut untuk kekal maskulin.

HYPE
Jualan Meningkat 5 Kali Ganda, Kiddocare Puas Hati Guna Perkhidmatan REV Ad Manager
Baca lagi →

Sumber: the star

Dinamakan sebagai revolusi budaya, pihak kerajaan China memaklumkan pihak penyiar perlu mematuhi undang-undang ini di mana kawalan ketat bakal dijalankan. Selain itu, selebriti yang berpewatakan pelik atau songsang bakal dihalang untuk disiarkan secara rasmi di TV.

Menerusi langkah yang dibuat pihak China, didapati terdapat sesetengah pihak yang kurang senang selepas mendapati beberapa selebriti dari negara luar tidak lagi dapat disiarkan di negara tersebut khususnya dari Korea Selatan.

Tidak kurang juga individu dari Amerika Syarikat yang tidak bersetuju dengan undang-undang China yang mahu memastikan rakyatnya tidak terpengaruh dengan gaya selebriti berkenaan.

Tular pada minggu ini apabila pelanggan ini ‘terkejut’ apabila mendapati perlu membayar sehingga RM1,230 untuk sebuah kek beserta duit.

Sangka ‘Duit Tarik’ Sudah Termasuk Harga Kek, Perbualan Penjual Sama Pembeli Ini Buat Netizen Terhibur

Wanita Ini Lukis Stesen KTM Guna Microsoft Excel, Hasilnya Buat Netizen Tergamam