Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Boleh dikatakan ramai mengenali influencer Boss James yang sering berkongsi video-video berkaitan ilmu permotoran dan menerapkan nilai-nilai murni untuk tontonan umum.

Terbaharu, tular di media sosial apabila Boss James dikatakan mahu memberi hadiah berupa sebuah motosikal jenis Yamaha MX King 150 dan wang tunai bernilai RM7,000 kepada orang ramai secara rawak, namun sebenarnya ia palsu.

Menurut Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Seberang Perai Selatan di Facebook, hebahan tersebut dimuat naik oleh akaun ‘Boss James’ yang palsu. Menjengah ke hebahan tersebut, boleh dikatakan ramai terpedaya apabila mereka berkongsi dan sertai ‘contest’ terbabit.

Pendedahan tersebut telah membuka mata ramai pihak terutama sekali yang mungkin sudah terpedaya dan berharap tiada lagi yang tertipu. Malah, Boss James juga mengucapkan terima kasih kepada Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Seberang Perai Selatan diatas pendedahan tersebut.

Sebelum anda memasuki apa-apa ‘giveaway’ atau pertandingan, pastikan akaun itu ‘legit’ dahulu agar anda tidak jadi mangsa penipuan sekaligus akan merugikan anda.

Sementara itu, kami kongsikan beberapa artikel yang sedang ‘trending’ di The Vocket pada pautan di bawah. 

Seperti ‘Tikam Belakang’ Stokis Dan Agen, Neelofa Umum HQ Jual Innai NunHa Di Shopee

Selamba Beri Vape Pada Bayi Dan Rakam, Tindakan Individu Ini Undang Kemarahan Netizen