Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

Dia mahu menjadi seorang guru supaya dia boleh membantu pelajar-pelajar seperti dirinya. Di sekolah dia sering dibuli kerana kekurangan yang ada pada dirinya. Dia jadi rendah diri. Kekurangannya itu juga buat dirinya berasa dia seorang yang bodoh. Sebelum penggal sekolah berakhir, dia telah diminta oleh gurunya untuk memberi ucapan di depan rakan-rakan sekolahnya. Tanpa diketahui rakan-rakannya, dia telah berusaha keras untuk sesi tersebut. Dia tidak menyangka ucapannya itu telah membuatkan mereka menangis.

Ini satu kisah yang mengagumkan tentang Mushy atau Musharaf Asghar yang berusaha keras untuk mengatasi masalah gagap yang agak teruk.

Screenshot 2021-04-16 at 5.31.46 PM
HYPE
Amalkan Gaya Hidup Sihat, Masterchef Beri Tips Untuk Anda Masak Makanan Iftar Yang Berkhasiat
Baca lagi →

Kata-kata Mushy selepas lalui pengalaman ini:

“I’m really happy and proud to be on telly as I hope it gives other people with a stammer the confidence to have a go at public speaking. My speech is getting better every week.

“Everyone at college gives me time, but I’m getting quicker anyway so they don’t miss their bus while they are listening to me. I still won’t be applying for any call-centre jobs yet, though.”

LIKE dan FOLLOW Vocket di Facebook serta Instagram

Anda Mungkin Suka