Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

Berbelanja sehingga RM188 di Shopee dan korang boleh dapatkan baucar Shopee bernilai RM8,888 dan juga Touch ‘n Go eWallet sebanyak RM1,000! Baca artikel ni sampai habis kalau nak tahu macam mana nak dapatkan tawaran menarik ni! Teruskan membaca untuk mengetahui dengan lebih lanjut.

Screenshot-2020-10-30-at-3.33.48-PM-630×271

Antara kriteria rumah idaman yang susah nak jumpa ialah rumah yang bertemakan alam semula jadi. Terletak di bandar tapi nak ada landscape yang cantik dan penuh dengan flora dan fauna, mana nak jumpa?

Anda boleh dapatkan rumah impian dengan ciri ini di Illaria dari Gamuda Gardens.

7368-630×551

Dengan fasiliti yang pelbagai seperti Gardens Wellness Clubhouse dan Waterfront Retail Village, tambahan sekolah awam dan juga swasta di Gamuda Gardens, Illaria Hillside Homes merupakan kediaman yang paling sesuai jika anda mahu lari dari kesibukan kota.

Terletak berdekatan dengan F&B outlet dan juga boleh di akses dari tiga highway utama iaitu Highway Utara-Selatan, LATAR expressway dan juga Lebuhraya Guthrie.

Ciri-ciri unik ini pasti buat anda tertarik nak beli rumah di Illaria.

5201-630×709

Terletak berdekatan dengan kawasan hutan simpan, Illaria Hillside Homes memang tempat yang sesuai untuk anda lakukan pelbagai aktiviti dan juga beriadah di tempat yang disediakan.

Jom tengok apa yang disediakan di Illaria Hillside Homes yang bertemakan co-living ini.

1. Ada komuniti kitchen dan tempat BBQ!

930f-630×420

Di Illaria, anda boleh enjoy memasak di dapur komuniti dan juga BBQ area ini sambil meluangkan masa bersama keluarga anda.

2.Co-working space!

20f2-630×680

Illaria ada co-working space yang sangat-sangat cantik dan juga ideal untuk para pelajar atau sesiapa yang mencari setting berbeza untuk bekerja.

Apa yang membuatkan co-working space ini lagi menarik ialah ia terletak di tempat yang sangat strategik di atas bukit. Tempat yang sangat perfect untuk anda buat brainstorming atau inginkan suasana yang tenang.

3.Bertemakan Co-Living dan ada komuniti farming!

DSC_1820-630×423

gambar sekadar hiasan

Illaria, siap ada komuniti farming yang anda boleh buat sama-sama dengan penghuni disitu.

4.Sakura Lane

9e1d

Dikenali sebagai Tabebuia Rosea, bunga-bunga pink ini merupakan bunga yang sama anda boleh jumpa di Jepun.

Anda boleh la amik angin petang-petang sambil berjalan di bawah pokok  yang sangat cantik ini.

5. Stargazing!

6a83-630×420

Jauh dari pemandangan bandar, di Illaria, terdapat viewing platform yang memang spot terbaik untuk anda stargazing dengan keluarga.

6.Kebun Buah!

a263

Malah terdapat juga kebun buah di Illaria Hillside Homes yang anda boleh makan semua buah-buahan mengikut musim.

Antara pokok buah yang ada ialah rambutan, manggis, mangga dan macam-macam lagi.

85d0

7.Hillside view.

Illaria Hillside Homes ini terletak di pinggir hutan yang dipelihara, memberikan anda pemandangan yang lebih tenang dan juga udara yang lebih segar.

Bangun tidur dan nampak view gunung-ganang ini memang mood booster.

5089-630×720

Sumber: Gambar sekadar hiasan

8.Outdoor facilities dan juga playground.

6660-630×472

Illaria ada beberapa playground dan kemudahan untuk semua peringkat umur.

Anda boleh bawa anak anda bermain di outdoor playground pada masa yang sama anda boleh buat yoga atau HIIT workout di yoga deck yang disediakan. Anda boleh juga hiking berdekatan dengan rumah anda.

faa8-630×720

50e9-630×719

Untuk yang percayakan Feng Shui, anda mesti suka rumah ini.

Gamuda Gardens berkolaborasi dengan pakar feng shui terkenal Dato’ Joey Yap untuk memastikan komuniti yang aman damai ni mempunyai energi yang baik dan juga positif!

Antara ciri-ciri Feng Shui yang di kongsi oleh Dato’ Joey Yap ialah:

1.Illaria Hillside Home ni dikelilingi dengan ‘Green Dragon’

Green dragon ni membawa maksud bertuah! ia juga akan memberikan prospek yang positif kepada status seseorang dan juga memberikan tuah yang baik untuk diri kita dan juga keturunan kita agar dapat hidup harmoni dan sejahtera.

2.Susun atur perumahan Hillside ni menyerlahkan formasi ‘Jade Pillow’

Jade pillow ni membawa maksud kebijaksanaan,kuasa dan juga kekayaan! Aspek ini sangat diperlukan untuk para entrepenuer dan juga bagi yang sedang mencari hala tuju yang baru!

3.Dua bukit yang terdapat di Illaria membawa maksud ‘Heavenly Wealth Stars’

Salah satu bukit di Illaria lebih tinggi dari bukit bersebelahannya yang membawa maksud keuntungan dan kekayaan untuk para residen.

Tambahan pula, Illaria ni dikelilingi oleh bukit-bukau yang membuatkan Illaria Hillside Homes ni mempunyai aliran chi yang baik!

Untuk waktu terhad, ada tawaran istimewa bagi mereka yang membeli baucar di Shopee. Dengan hanya RM188, anda akan mendapat Voucher Shopee bernilai RM8,888, bukan itu sahaja tapi juga RM1,000 Touch ‘n Go eWallet Reload PIN!

Bayar RM188 sahaja tapi dapat dengan nilai RM9,888! Penjimatan yang tidak patut dilepaskan, apatah lagi tawaran ini hanya untuk WAKTU TERHAD SAHAJA. Cepat, jangan ketinggalan mendapatkan nilai berbaloi ini sebelum terlambat.

Bermula hanya dari RM5xxK, Illaria Hillside Homes Fasa 2  kini dibuka untuk pendaftaran!

Screenshot-2020-10-30-at-3.25.08-PM

Kalau anda dah excited sama macam admin, anda boleh daftar sekarang juga. Hanya klik je link ini dan daftar.

589d-630×386

Jom nikmati alam semula jadi bersama-sama.

Anda boleh kunjungi Gamuda Gardens Experience Gallery weekend ni untuk ketahui lebih lanjut mengenai Illaria Hillside Homes ini Search je dekat Google Maps atau Waze, mesti jumpa punyalah.

Maklumat lanjut boleh klik kat sini.

Ketahui 3 jenis hartanah di Malaysia yang anda wajib tahu sebelum membeli sesebuah rumah.

3 Jenis Hartanah Di Malaysia Yang Anda Wajib Tahu Sebelum Beli Rumah

8 Panduan Asas Untuk Anda Yang Mahu Beli Rumah Buat Pertama Kali

Anda Mungkin Suka