Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

Pada Ahad lalu, rata-rata peminat bola sepak seluruh dunia agak terkejut apabila Liverpool ‘membenamkan’ Manchester United di padang Old Trafford dalam tempoh yang agak singkat.

‘Tragedi’ itu telah memberikan peluang kepada orang ramai untuk membuat pelbagai jenis ‘meme’ yang menjadi bahan tawa di antara netizen sehinggalah ke hari ini.

Alfa Romeo Singapura antara salah satu pihak yang turut sama memuat naik meme di laman Facebook rasmi mereka sebagai sebahagian daripada taktik pemasaran.

Gambar meme tersebut telah dikongsi semula oleh beberapa portal automotif tempatan dan telah mendapat pelbagai reaksi daripada orang ramai.

Rata-rata masih tidak dapat move on daripada permainan bola sepak di antara Liverpool dengan Manchester United yang berlangsung pada malam Ahad lalu.

Sumber Gambar: Facebook Mekanika

Sumber Gambar: Facebook Aurizn

Sumber Gambar: Facebook Funtasticko

Sumber Gambar: Instagram Careta_Malaysia

Tidak kurang juga ada netizen yang memuat naik beberapa gambar meme yang dibuat oleh pihak-pihak lain di ruangan komen. Antaranya meme daripada platform e-commerce pilihan ramai, Shopee.

Liverpool berjaya menyumbat 5 gol dalam tempoh 50 minit permainan, Mohamed Salah pula berjaya meraih hatrik dan pemain Manchester United, Paul Pogba cuma menyumbangkan kad merah pada minit ke-60 kepada pasukannya semasa perlawanan Ahad malam lalu.

Siapa tidak kenal 6 lelaki memakai sut menari sambil membawa keranda di atas bahu ini? Klik pautan di bawah untuk baca bagaimana tarian tersebut menjadi terkenal di seluruh dunia.

Ini Kisah Di Sebalik Tarian Kematian Di Ghana Yang Kini Tular Sebagai ‘Meme’

Tuah Dijadikan ‘Meme’, Pemuzik Buta Ini Kini Terkenal Di Seluruh Dunia

Sering Dijadikan ‘Meme’, Jenaka Puteri Gunung Ledang Curi Perhatian Tiara Jacquelina

Anda Mungkin Suka