Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Sejak pagi tadi, satu video berdurasi 59 saat tular memaparkan seorang lelaki dirakam bersikap biadap dengan seorang wanita dengan menunjal dahi seorang pemandu wanita.

Video berkenaan dimuat naik oleh salah seorang pengguna Facebook, Aizacd Zack.

Difahamkan pentengkaran bermula apabila lelaki berbadan tegap itu tidak berpuas hati dengan pemanduan wanita terbabit. Ketika wanita itu sedang membuat penjelasan, lelaki berbadan sasa itu telah menunjal kepala wanita berkenaan sebagai satu bentuk ‘pengajaran’.

”Bawa elok sikit, kau nak main, kau main dengan nyawa orang, bab*! Kalau aku sepak kau kat sini dengan orang sebelah kau aku sepak nanti,” katanya dengan nada marah.

Bagaimanapun wanita berkenaan kelihatan terkejut dan meminta maaf kepada lelaki berkenaan. ”Saya minta maaf abang, bukan saya tinggi suara, saya cakap saya memotong di garisan putus-putus,” katanya.

Rata-rata netizen berasa geram dengan tindakan lelaki itu dan walaupun betul pemandu wanita itu bersalah, tidak sepatutnya dia bertindak secara fizikal sedemikian.

Video tersebut mendapat ribuan reaksi dan komen netizen sejak pagi tadi. Berdasarkan komen, kejadian berlaku di laluan Cameron Highlands turun menghala ke Tapah.

Berdasarkan laporan Malaysian Gazette, pemilik akaun Aizacd Zack mengesahkan kejadian itu berlaku petang semalam membabitkan adik perempuan dan adik lelakinya di dalam kenderaan tersebut. Menurutnya, laporan polis sudah dibuat berkaitan insiden tersebut.