Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

“Jika kita tidak boleh banteras mereka dari luar, kita join mereka banteras dari dalam.” — Mungkin ini frasa yang sesuai setelah melihat rakaman video ini.

Baru-baru ini satu rakaman video lama yang dikongsi semula telah mendapat perhatian netizen apabila sekumpulan mat rempit berjaya dibanteras anggota polis selepas mereka termakan ‘umpan’ dalam satu taktik ‘penyamaran dan kepungan’.

HYPE
Mudah Dan Memuaskan, REV Ad Manager Buka Peluang Bantu Promosi Perniagaan Tempatan
Baca lagi →

vocket-mat-rempit-kena-game-skuda-42-5

Rata-rata netizen berasa geli hati selepas menonton video lama yang dikongsi semula oleh Facebook Page Ebidmotor.com itu. Video tersebut telah mendapat ribuan komen dan perkongsian.

Berdasarkan komen-komen yang dihantar oleh netizen, nampaknya seperti sebahagian mereka berpengalaman pernah ‘mengalami’ seperti apa yang dirakam pada dalam video tersebut.

vocket-mat-rempit-kena-game-skuda-42-1

Sumber Gambar: Facebook Ebidmotor.com

vocket-mat-rempit-kena-game-skuda-42-4

Sumber Gambar: Facebook Ebidmotor.com

vocket-mat-rempit-kena-game-skuda-42-6

Sumber Gambar: Facebook Ebidmotor.com

vocket-mat-rempit-kena-game-skuda-42-7

Sumber Gambar: Facebook Ebidmotor.com

Menurut netizen, mat rempit yang ‘mengepalai’ bawa mereka lari masuk ke kawasan semak bersebelahan jalan raya besar sehingga terperangkap di satu jalan mati itu merupakan salah seorang anggota polis undercover.

Mereka merupakan ahli Skuad Unit Risikan Operasi (Skuad 42) dari Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) yang ditugaskan khas untuk membanteras kes jenayah jalan raya serta aktiviti tidak bermoral seperti ‘merempit’ ini.

Nampaknya taktik ‘penyamaran dan kepungan’ oleh Skuad 42 ini membuahkan hasil apabila berjaya menangkap sejumlah besar mat rempit dalam satu operasi seperti dalam video yang dikongsi semula ini.

Dalam satu kisah lain, sekumpulan mat rempit terjatuh motosikal beramai-ramai apabila terdengar bunyi siren kereta peronda polis.

Cuak Nampak Kereta Peronda Polis, Mat Rempit Jatuh Motosikal Secara ‘Berjemaah’

Padah Muat Naik Aksi Berbahaya Di Hari Raya, Penunggang RX-Z Ditahan Polis

Masih Degil Lumba Haram, Polis Indonesia Nekad Lepaskan Tembakan Ke Arah ‘Mat Rempit’