Pada bulan Disember ini, ramai yang mengambil peluang keluar merentas negeri untuk bercuti serta menjelajah ke tempat orang bagi mencari makanan-makanan setempat yang menjadi bualan orang ramai di internet.

Follow VOCKET di Telegram untuk isu isu viral terkini

Namun, baru-baru ini wanita dan suaminya tidak dapat memenuhi hajat mereka untuk menikmati nasi kandar di Pulau Pinang apabila terlibat dalam kemalangan dengan sebuah lori.

Dalam rakaman dashcam yang dikongsikan oleh wanita itu, sebuah lori menukar lorong secara tiba-tiba sehingga menyebabkan suaminya wanita tersebut tidak sempat untuk mengelak, lalu merempuh penghadang jalan di lorong kiri jalan.

HYPE
Jualan Meningkat 5 Kali Ganda, Kiddocare Puas Hati Guna Perkhidmatan REV Ad Manager
Baca lagi →

Bahagian hadapan kereta mereka hancur teruk dan lebih ‘menyakitkan hati’ lagi, di dalam video tersebut kelihatan kelibat lori tersebut ‘melarikan diri’ dengan meneruskan perjalanan.

Rata-rata orang ramai meluahkan kemarahan terhadap pemandu lori tersebut yang tidak bertanggungjawab sehingga menyebabkan pengguna lebuh raya lain menjadi mangsa kemalangan.

Sumber Gambar: Facebook DashCam Owners Malaysia

Sumber Gambar: Facebook DashCam Owners Malaysia

Sumber Gambar: Facebook DashCam Owners Malaysia

Sumber Gambar: Facebook DashCam Owners Malaysia

Menurut wanita tersebut, pihak polis telah berjaya menemukan pemandu lori itu dan mengeluarkan saman kepada pemandu berusia 65 tahun tersebut.

Tambahnya lagi, dia cuma mengalami kecederaan ringan pada bahagian dada dan kepalanya berasa sakit akibat kesan hentakkan sejurus kenderaannya melanggar lori dan penghadang jalan.

Satu video kejadian buli di sebuah maktab tular dan mendapat perhatian ramai pada awal pagi tadi. Baca lebih lanjut melalui pautan di bawah.

Jadikan Perut Mangsa ‘Punching Bag’, Video Buli Pelajar Di Salah Sebuah Maktab Tular

‘Patuh Lampu Isyarat Pun Jadi Mangsa’- Netizen Simpati Pemandu Myvi Ini Dilanggar Motosikal

Polis Cari Dua Lelaki Dan Dua Wanita Dalam Video ‘Persenda OKU’