Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

Anda pastinya suka kalau dapat panduan atau tips untuk sesuatu perkara. Pada kali ini kami nak kongsikan panduan untuk anda yang menggunakan atau ingin menggunakan peranti daripada HUAWEI.

Ada 4 perkara penting yang perlu anda take note dan ianya dijamin dapat memberikan pengalaman paling awesome bila anda menggunakan mana-mana peranti HUAWEI.

Pelbagai kelebihan bila anda guna peranti HUAWEI

Selain dapat merasai pengalaman menggunakan peranti yang hebat, pengguna HUAWEI juga akan menikmati banyak faedah yang best tau. Antaranya ialah :

1. Percuma ruang penstoran

Anda dapat ruang penstoran bersaiz 50GB, 200GB atau sehingga 2,048GB di HUAWEI Cloud selama sebulan. Ianya percuma untuk anda antara 1 Julai sehingga 31 Disember 2020. Anda boleh menebus hanya dengan beberapa langkah mudah ni.

Langkah 1: Pilih Upgrade Storage

Langkah 2: Pilih saiz penstoran yang anda nak iaitu 50GB,200GB atau 2,048GB

Langkah 3: Klik Buy dan kemudiannya pilih Next

Langkah 4: Pilih Add bank card, masukkan butiran kad bank anda

Langkah 5: Klik Confirm dan ruang penstoran HUAWEI Cloud anda sudah pun ditingkatkan

2. Keahlian VIP eksklusif di platform penstriman video

Sebagai pengguna HUAWEI, anda juga dapat menikmati keahlian VIP eksklusif di TVB, Mango TV, VIU dan Dimsum. Semua ini percuma untuk 3 bulan* tau!

3. Belajar perkara baru melalui video dengan mereka yang pakar

Anda juga dapat belajar melalui 300 video pendidikan secara percuma di HUAWEI Academy. Video-video ini menampilkan 22 pakar terlatih dan berpengalaman seperti ah Goh Liu Ying, Peter Davis, Sangeeta, dan Syed Adney dalam bidang masing-masing.

Ini bertujuan untuk membantu penonton mengembangkan, mempertajam dan menguasai kemampuan anda dalam pelbagai bidang. Antaranya akademik, seni mempertahankan diri, futsal dan berbasikal.

4. Pelbagai ganjaran dan hadiah eksklusif dengan HUAWEI AppGallery

HAG

HUAWEI AppGallery bukan saja mempunyai banyak aplikasi kesukaan rakyat Malaysia, tapi ia juga selamat, senang dan senang digunakan. Paling syok, anda yang menggunakannya dapat menikmati pelbagai hadiah eksklusif.

Antara ganjaran terkini ialah cashback melalui aplikasi Penang Smart Parking. 10,000 pengguna pertama yang memuat turun aplikasi ini berhak menebus wang tunai RM5*. Cara nak tebus pun mudah sahaja guys!

Langkah 1: Muat turun aplikasi Penang Smart Parking melalui Petal Search Widget

Langkah 2: Kemudian, pergi ke HUAWEI AppGallery dan pilih Gifts

Langkah 3: Pilih Claim kemudian Copy kod

Langkah 4: Buka aplikasi Penang Smart Parking, pilih Reload > Redeem Voucher

Langkah 5: Paste kod dan klik OK

Untuk maklumat lanjut tentang HUAWEI AppGallery, anda boleh klik di sini.

Kami juga ada tips untuk anda!

Bagi meningkatkan lagi pengalaman dalam menggunakan peranti daripada HUAWEI, apa kata anda cuba 3 panduan awesome ini.

Tip 1: Muat turun aplikasi kegemaran anda dengan lebih cepat, selamat & mudah

Ada cara yang lebih pantas, lebih selamat dan lebih mudah untuk memuat turun aplikasi yang anda mahukan pada peranti mudah alih HUAWEI anda. Hanya ikut 3 langkah mudah ini sahaja!

Langkah 1 : Buka aplikasi Petal Search

Langkah 2 : Cari aplikasi yang anda mahu

Langkah 3 : Muat turun aplikasi tersebut

Anda juga boleh mencari aplikasi yang diingini tanpa perlu membuka aplikasi Petal Search pun. Cukup sekadar anda install Petal Search Widget ke layar utama peranti, klik ‘GO’ pada aplikasi yang anda nak dan walla! Dengan satu tap sahaja anda dah boleh guna aplikasi yang diingini.

widget

Selain itu, anda juga boleh update aplikasi anda dengan mudah melalui Petal Search Widget. Hanya buka Petal Search Widget, pilih ‘ME’ pada bahagian bawah kanan. Klik ‘Downloads’ dan pilih ‘Updates’ kemudian pilih aplikasi yang anda nak kemaskini. Senang kan?

Tip 2: Mengalih permainan online dengan ID Google ke peranti baru HUAWEI anda

Anda seorang gamers? Risau kalau bertukar ke peranti HUAWEI, history game yang anda main akan hilang? Jangan khuatir, sebab anda boleh sahaja log masuk ke akaun game di telefon baru tanpa menjejaskan perkembangan game anda.

game

Apa yang anda kena lakukan ialah sambungkan akaun Facebook atau akaun rasmi game anda ke telefon lama. Kemudian, muat naik game tersebut pada telefon baru dan log masuk menggunakan ID Facebook atau akaun rasmi game anda.

Anda boleh teruskan bermain game dengan telefon baru dari mana anda berhenti tanpa ketinggalan apa-apa pun!

Tip 3: Back up & pindahkan data daripada Whatsapp atau WeChat ke peranti baru HUAWEI

Bila tukar telefon pintar baharu, benda yang paling ditakuti semestinya kehilangan pesanan pada aplikasi perbualan seperti WhatsApp atau WeChat. Akan tetapi dengan HUAWEI, anda tak perlu risau lagi! Yang penting, anda ikut langkah ini dan kami jamin semua maklumat anda selamat semasa bertukar ke peranti baru HUAWEI.

Langkah 1: Pada peranti lama anda, pilih Setting > HUAWEI Account > Cloud

Langkah 2: Kemudian pilih Cloud Backup > Backup Options > App Data

Langkah 3: Dalam App Data, berikan akses kepada WhatsApp atau WeChat

Langkah 4: Pergi semula ke Cloud Backup dan pilih Backup

Langkah 5: Tunggu sehingga backup anda selesai

Langkah 6: Pada telefon pintar baru, pilih Setting > HUAWEI Account > Cloud

Langkah 7: Kemudian, buka Cloud Backup dan pilih Restore Data

Langkah 8: Periksa rekod anda dan pilih Restore Data

Langkah 9: Pilih App Data > pilih WhatsApp/WeChat > klik OK

Langkah 10: Pilih restore pada kotak pemberitahuan dan tunggu sehingga selesai

Jom bertukar kepada peranti HUAWEI sekarang!

now

Dapatkan segera peranti HUAWEI pilihan hati anda. Anda boleh dapatkan secara dalam talian di HUAWEI Store dan lihat sendiri tawaran terbaru daripada HUAWEI.

HUAWEI P40
HUAWEI P40 Pro
HUAWEI P40 Pro+
HUAWEI nova 7
HUAWEI nova 7 SE

Nikmati juga Best Pair 5G Device pada harga hanya RM22.73/hari tertakluk kepada terma dan syarat.

Sebelum dapatkan peranti pilihan anda, tonton juga review daripada kami mengenai telefon pintar HUAWEI P40+ dan MatePad Pro 5G.

Vocket Review: Pengalaman 5G Paling ‘Best’ Dengan HUAWEI P40 Pro+ Dan MatePad Pro 5G

Maxis ‘Biggest Sale’ Tawarkan Promosi Beli Satu Percuma Satu Buat Huawei P40 Pro