Sudah masuk lebih seminggu kita menjalani Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Perintah ini bertujuan menghalang wabak COVID-19 daripada terus merebak.  Namun, apa yang mengecewakan masih ada segelintir masyarakat yang tak mematuhi perintah ini dan tak ambil perkara ni secara serius.

Tak pasal-pasal Pak Abu terpaksa turun padang untuk menasihati orang ramai tentang wabak ni. Biar betul? Jom tonton video ini dan nilailah sendiri.

Daiichi First 7 Plus Car Seat – Copy
HYPE
Kerusi Kereta Bayi Daiichi Lengkap Dengan Ciri Keselamatan Terbaik Pilihan Ibu Bapa
Baca lagi →

Lain rupanya cerita dia, ini semua mengenai Seman yang lonely. Mujur Pak Abu yang bertindak sebagai Ejen Ali. Setel masalah!

Tips memiliki rumah tanpa perlu risau

#InstaYours

You know you are truly at home when you find serenity as you gaze at the lush greenery from the majestic gazebo. Make your dream home a reality instantly with EcoWorld’s #InstaYours.Wait no more, visit www.ecoworld.my/instayours TODAY!Terms and Conditions apply.Di mana anda dapat berasa ketenangan sambil menikmati kehijauan dari azebo megah, di situlah kediaman anda. Impian anda boleh menjadi realiti dengan #InstaYours daripada EcoWorld.Layari www.ecoworld.my/instayours hari ini!Tertakluk pada terma dan syarat.

Posted by EcoWorld on Wednesday, 4 March 2020

Dengan #InstaYours Homeownership Programme dari EcoWorld, anda boleh TINGGAL dulu di rumah idaman dan BELI kemudian! Sempat la kalau anda nak stabilkan kewangan dulu!

Akan tetapi, apa yang paling best pasal program #InstaYours sudah pastinya empat perkara ini:

1. Tiada downpayment – Hanya perlu bayar deposit 3 bulan untuk pindah rumah yang siap sedia selepas bank approval atau anda juga boleh pilih rumah under construction dengan jumlah deposit yang sama tanpa bayaran lain sehingga rumah itu siap dibina.

*Deposit 3 bulan akan dikembalikan

2. Lock-in harga market untuk tempoh 5 tahun – Sebagai contoh, harga market masa tahun anda start pindah adalah RM750,000 dan jika anda nak beli rumah tersebut pada tahun ke-4. Akan tetapi, sekiranya masa itu harga rumah tersebut dah naik sehingga RM980,000, dengan program #InstaYours anda dapat beli dengan harga rumah ketika tahun anda start pindah iaitu RM750,000.

3. Dapat insentif khas – Bila anda berminat untuk beli rumah tersebut pada tahun kedua atau ketiga, anda akan dapat insentif khas daripada EcoWorld.

4. Boleh beli rumah yang didiami – Tak perlu sakit kepala dengan additional cost nak pindah sini sana dan nak fikir interior design rumah.

Untung? Jadi, jomlah sertai program #InstaYours dari EcoWorld ni. Jangan lepaskan peluang yang luar biasa macam ni! Untuk maklumat lanjut, anda boleh klik sini.

Ketahui juga mengapa Awal dan Scha bertekak gara-gara nak beli rumah kedua. Klik pautan di bawah untuk bacaan lanjut.

Bertekak Gara-Gara Nak Beli Rumah Kedua, Apa Kena Pula Awal & Scha Ni?

Dari Mata Turun Ke Hati, Ini Detik Percintaan Romantis Dua Pasangan Merpati Sejoli

Anda Mungkin Suka