Follow VOCKET di Telegram untuk isu isu viral terkini

Jika anda sering melancong, pasti anda pernah berdepan dengan banyak isu yang tidak terjangka dan semestinya bukan mudah untuk kekal tenang bagi menangani masalah tersebut.

Terbaharu, seorang pengguna TikTok @victoria_sserg telah berkongsi sebuah video dimana dia dan pasangan telah berdepan dengan masalah di Tawau apabila kad bank mereka mengalami sedikit masalah dan mesin ATM juga tidak mempunyai wang tunai serta menendang transaksi yang mahu mereka lakukan.

HYPE
Jualan Meningkat 5 Kali Ganda, Kiddocare Puas Hati Guna Perkhidmatan REV Ad Manager
Baca lagi →
@victoria_sserg

The world needs to know people like that! Stay human in any situation! #sabah #malaysia #travelblogger #malaysiatiktok #storytime #travelling

♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Panik mahu mencari mesin ATM, mereka ditemukan dengan seorang pemuda warga tempatan yang menghulurkan bantuan untuk membantu mereka mencari mesin ATM yang boleh menerima kad bank mereka.

Selesai isu tersebut, pemuda terbabit juga belanja mereka makan malam dan menghantar mereka ke stesyen bas yang destinasinya agak jauh daripada laluan asal pemuda itu.

Malah, pemuda itu tidak mahu menerima sebarang token daripada pasangan tersebut. Perkongsian terbabit telah meraih perhatian orang ramai dan rata-rata netizen memuji tindakan pemuda tersebut membantu pasangan pelancong itu mencari mesin ATM yang berfungsi serta menerima kad bank mereka.

Tidak hanya itu, para netizen juga mengatakan rakyat Malaysia sangat suka membantu mereka yang memerlukan bantuan dan ini menjadikan hospitality negara kita antara yang terbaik di dunia. Ketika artikel ini ditulis, video tersebut telah meraih lebih 700 ribu tontonan dan mendapat lebih 70 ribu tanda suka.

Sementara itu, kami kongsikan beberapa artikel yang sedang ‘trending’ di The Vocket pada pautan di bawah ini.

Tidak Dijemput Kerana Makanan ‘Non-Halal’, Tindakan Jiran Belanja KFC Sebagai Ganti Raih Pujian Netizen

‘Macam Dalam MRT’ – Suara ‘Voice Over’ Wanita Ini Berjaya Raih Perhatian Netizen