Sejak dahulu lagi PDRM mempunyai beberapa buah kenderaan menarik yang digunakan dalam membantu pihak mereka menjalankan tugas mahupun menjadi kenderaan pengiring untuk majlis-majlis rasmi negara.

Follow VOCKET di Telegram untuk isu isu viral terkini

Pagi ini orang ramai digemparkan dengan dua buah keping gambar dirakam di satu lokasi tertutup berlegar-legar di media sosial menunjukkan sebuah BMW M3 yang sudah siap menjadi ‘kereta polis’.

HYPE
Jualan Meningkat 5 Kali Ganda, Kiddocare Puas Hati Guna Perkhidmatan REV Ad Manager
Baca lagi →

Gambar-gambar itu telah meraih perhatian ramai yang kagum serta teruja dengan kenderaan baharu yang bakal digunakan oleh pihak PDRM nanti. Tidak kurang juga ada yang menjangkakan PDRM bakal menggunakan kereta berkuasa tinggi lain pada beberapa tahun akan datang.

Sedikit info spesifikasi BMW M3 — selain mempunyai gril hadapan yang besar, kereta segmen Grand Tourer ini dikuasakan dengan enjin 3.0-liter 6-silinder, 473hp, rear-wheel drive dan mampu memecut dari 0km/j ke 100km/j dalam masa 3.5 saat.

Nampaknya kekuatan kenderaan pihak keselamatan negara semakin bertambah baik dari semasa ke semasa. Antara kereta-kereta sport yang digunakan oleh PDRM sebelum ini ialah Mitsubishi Lancer Evolution X dan Honda Civic FK8 Type R.

Setakat artikel ini ditulis, tiada kenyataan rasmi dikeluarkan oleh pihak PDRM mengenai gambar BMW M3 yang ‘hangat’ tular di media sosial ketika ini.

Sebelum ini sebanyak 17 MPV PDRM dikerahkan untuk mengejar seorang suspek yang memandu secara berbahaya di lebuh raya di Johor Bahru. Baca lebih lanjut melalui pautan di bawah.

Mirip Aksi Fast & Furious, 17 MPV Polis Kejar Suspek Pandu Toyota Altis Secara Berbahaya

Nekad Dan Berani, Pasangan Ditangkap Larikan Honda Civic Milik Pasukan Polis