Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

Sejak beberapa hari lalu, tular di media sosial apabila seorang pelajar sekolah menengah memuat naik video di TikTok memaklumkan terdapat guru lelaki yang mengajar subjek Pendidikan Jasmani membiasakan lawak melibatkan rogol sehingga membuatkan beberapa pelajar tidak selesa.

Video yang dimuat naik nampaknya turut mendapat perhatian ramai malah turut membuatkan mereka yang pernah melalui perkara yang sama bersuara. Lebih parah, pelajar ini dikatakan turut menerima ugutan rogol daripada pelajar lelaki kelas beliau sendiri.

image4
HYPE
Papar Kerinduan Seorang Ayah, Filem Pendek ecoBrown’s Ini Undang Sebak
Baca lagi →

Menerusi isu yang berlaku, beliau yang bukan sahaja memuat naik video di TikTok turut memaklumkan kepada bapanya di mana mereka telah membuat laporan polis berikutan insiden yang berlaku. Bapa pelajar juga turut mengakui ralat untuk menghantar anaknya ke sekolah setelah mengetahui isu yang berlaku di kelas anaknya.

Difahamkan, beliau sebelumnya telah tampil berjumpa dengan kaunselor sekolahnya dalam menceritakan masalah yang berlaku namun jawapan yang diterima adalah lawak atau ‘gurauan’ melibatkan rogol tidak dipandang serius oleh pelajar lelaki dan lebih sensitif buat pelajar perempuan.

Pelajar ini juga seolah disalahkan kerana mencalarkan nama baik sekolah dan juga guru berkenaan. Menerusi isu yang berlaku, Ketua Polis Daerah Sungai Buloh, Superintendan Shafa’aton Abu Bakar memaklumkan pihak PDRM sedia menyiasat laporan yang diterima di bawah Seksyen 294 Kanun Keseksaan.

Sebelum ini tular isu remaja dirogol dalam lokap berikutan 11 pihak polis yang cuai menjalan tugas. Turut dikongsikan, pihak polis sedia menyemak jumlah selipar sempena sambutan Aidilfitri bagi mengelakkan penularan wabak COVID-19.

Remaja Dirogol Dalam Lokap, 11 Pegawai Polis Cuai Jalankan Tugas Berdepan Tindakan Disiplin

Bukan Sahaja Kereta Yang Banyak, Jumlah Selipar Bakal Diperiksa Polis Sewaktu Sambutan Aidilfitri

Anda Mungkin Suka