Berita sedih datang dari dunia filem India. Pelakon Bollywood, Irrfan Khan, yang terkenal di peringkat antarabangsa kerana peranannya dalam Slumdog Millionaire dan Jurassic World, telah meninggal dunia pada usia 53 tahun.

Khan meninggal di sebuah hospital di kota barat Mumbai, menurut ejennya, seperti yang dikutip oleh BBC.

BeFunky-collage – 2020-11-03T171315.697
HYPE
Hanya Serendah RM799, Ini 7 Lagi Sebab Kenapa Anda Perlu Dapatkan HUAWEI Y7a
Baca lagi →

Pada tahun 2018, pelakon itu menyiarkan di Twitternya bahawa dia didiagnosis dengan penyakit kanser. Disebabkan itu, dia telah menjalani terapi perubatan di sebuah hospital di sekitar London.

Dua bulan setelah dia mengumumkan diagnosisnya, dia menulis surat terbuka mengenai pengalamannya dengan penyakit kanser. Menurutnya, dia merasakan ‘intensiti’ kesakitannya dan ‘ketidakpastian’ dalam hidupnya – di mana dia dilaporkan pasrah dengan nasib yang menimpa dirinya.

Surat terbuka itu mendapat sambutan dari peminatnya.

Untuk berita yang menyedihkan itu, sejumlah bintang dan ahli politik Bollywood memberi penghormatan terakhir kepada Irrfan Khan di media sosial.

“Bakat luar biasa … rakan sekerja yang ramah … penyumbang produktif dalam dunia filem … meninggalkan kita terlalu cepat … kehilangan yang besar,” ujar Amitabh Bachchan.

Pada tahun 2013, Khan memenangi Anugerah Filem Nasional India kerana peranan utamanya dalam Paan Singh Tomar, sebuah filem biografi mengenai atlet terkenal yang menjadi penyamun.

Untuk bacaan lanjut mengenai berita semasa, klik pautan di bawah.

PKP Fasa 4 Benarkan Orang Ramai Keluar Secara Dua Orang Serentak

Netizen Indonesia ‘Serang’ Instagram KKM Gara-Gara Salah Faham Kes Import COVID-19

Pemimpin Demo Anti-Lockdown Di Amerika Syarikat Dijangkiti COVID-19

Anda Mungkin Suka