Hampir setiap wanita menyukai rekaan beg tangan, dompet, kasut dan lain-lain daripada jenama terkemuka Charles & Keith. Bukan itu sahaja, jenama Charles & Keith cukup terkenal di serata dunia termasuk Malaysia dan terutama sekali China.

Follow VOCKET di Telegram untuk isu isu viral terkini

Berikutan itu, terdapat banyak butik Charles & Keith telah dibuka dan pastinya jika jenama ini menawarkan diskaun, ramai yang akan membeli tanpa perlu berfikir dua kali. Bagaimana jika kami katakan ada butik yang menyerupai Charles & Keith?

Menerusi laporan hk01.com, terdapat pengguna di China mendakwa tertipu dengan jenama tempatan iaitu Cherlss & Keich yang hampir sama dengan jenama Charles & Keith.

HYPE
4 Sebab Anda Wajib Tonton Filem Pendek ‘3 Sekawan’ Pada Hari Malaysia Ini
Baca lagi →

weibo-cherrls

Difahamkan jenama Cherlss & Keich itu baru diperkenalkan pada tahun ini dan rekaan produk yang dihasilkan hampir sama dan dapat dilihat nama jenama juga hampir sama walaupun berbeza.

Berikutan itu, pelanggan Cherlss & Keich rata-rata terasa tertipu dan ada yang mengatakan jenama tersebut cuba menipu mereka yang tidak mahir membaca perkataan dalam bahasa Inggeris.

20191226-weibock4

20191226-weibock2

Walau bagaimanapun, tiada maklum balas daripada pihak Charles & Keith berhubung perkara ini. Apakah pendapat anda mengenai perkara ini?

Sebelum ini, Samsung dikhabarkan telah menjalinkan kolaborasi bersama Supreme ‘palsu’ tetapi kemudian telah membatalkan kerjasama tersebut. Klik pautan di bawah untuk ketahui lebih lanjut.

Samsung Umum Kolaborasi Dengan Supreme Palsu

Supreme Kalah Kes Mahkamah Isu Barangan ‘Fake’ Di Itali

Kolaborasi Samsung Bersama Supreme Palsu Disahkan Batal