Kisah ini diceritakan oleh seorang jurureka, Zuan Ishmael, dalam Facebooknya.

Semalam Zuan berkongsi snapshot ini dengan caption berbunyi:

Zuan

Zuan

Zuan

Zuan

Zuan

Zuan

Snapshot ini menarik perhatian ramai orang. Sudahlah tanpa segan silu ‘mengenakan’ designer, kakak ini dapat design percuma, dia mahu cas pelanggannya sebanyak RM300 pula!

Perangai kakak ini mendorong 1079 orang menekan butang Share.

Antara komen-komen yang tertulis:

“Akak ooo akak.. ni perli la akak.. apahal akak ni bengap sangat?”

“Siot je.. dapat free bagitau lak cas brape kat client dia.. org bash dia pun tak faham.. 100 je pun.. takkan takleh bayar dulu.. lain kali bayar dulu baru wat keje bro.. hampeh tul orang macam nie..”

“Jenuh… sarcasm is a weapon of mass stupidity”

Zuan membalas balik.

Zuan

Zuan

Plot twist, Zuan sebenarnya sudah bersedia menghadapi perangai ‘kakak’.

Zuan

Zuan

Dan dia juga menyimpan senjata rahsia.

Zuan

Zuan

Apabila jerat terkena, kelucuannya naik berganda-ganda!

Zuan menulis:

zuan

zuan

Dan ini perbualan beliau dengan kakak.

zuan

zuan

zuan

zuan

zuan

zuan

Belajar sesuatu daripada kisah ini?

BACA: Kisah Benar Hampir Ditipu RM100K Oleh Scammer Profesional Seperti Siri TV Hustle

BACAAN SETERUSNYA

© 2017 Vocket Media Sdn Bhd (1173405-W). Dibuat dengan cinta di Damansara ❤