Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

Satu bongkah konkrit berbentuk segi empat jatuh ke jalan raya telah mengakibatkan kesesakan lalu lintas di Jalan Lingkaran Tengah 2 (MRR2) selepas Hillview menghala ke Ampang.

Lebuh Raya Bertingkat Sungai Besi-Ulu Klang (SUKE) menafikan bahawa kejadian itu berpunca daripada pihaknya. Mereka menyatakan bahawa bongkah terbabit jatuh daripada sebuah lori dan bukannya daripada projek yang dijalankan oleh pihak SUKE.

Screenshot 2021-04-16 at 5.31.46 PM
HYPE
Amalkan Gaya Hidup Sihat, Masterchef Beri Tips Untuk Anda Masak Makanan Iftar Yang Berkhasiat
Baca lagi →

Dalam kejadian yang berlaku pada jam 7.45 pagi itu difahamkan adalah berpunca daripada sebuah lori yang membawa bongkah konkrit terbabit yang melalui jalan tersebut.

Selepas kejadian itu, aliran trafik kembali normal selepas bongkah terbabit berjaya dialihkan 55 minit kemudian.

Namun rata-rata netizen di laman Twitter dan Facebook menzahirkan rasa bimbang dengan kejadian terbabit. Lebih-lebih lagi selepas kejadian yang meragut nyawa 3 orang warga China yang terjadi beberapa hari lalu.

Salah seorang pengguna media sosial mengadu di lama Twitter, “dah ramai mati pun tiada tindakan serius, tak ada benda lagi teruk dari kematian. Pengguna jalan, pekerja tapak binaan ramai yang dah mati,” katanya.

“Ya Allah. Benda ni mcm musimkan. Bila ada satu kes, berderet lagi kes-kes lain muncul. Mohon dijauhkan,” kata salah seorang netizen yang lain.

Manakala seorang pengguna di Twitter pula mencadangkan jika kes ini berlarutan, adalah lebih baik jika dia menggunakan kereta kebal. “Takut betul, rasa nak keluar rumah bawak kereta kebal je nanti,” katanya.

Struktur kren launcher lebuh raya SUKE jatuh hempap kereta. Klik pautan di bawah untuk membaca.

Struktur Kren Launcher Lebuh Raya SUKE Jatuh Hempap Kereta

Kontraktor SUKE Didenda RM180,000 Kerana Cuai Aspek Keselamatan

Anda Mungkin Suka