Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

Berikutan penularan wabak COVID-19 di seluruh dunia, ia memberikan kesan kepada ekonomi dunia dan negara kita tidak terkecuali.

Mana tidaknya, semua golongan terkesan seperti peniaga kecil, syarikat besar, industri pelancongan dan banyak lagi pasti perlukan bantuan terutama sekali selepas Perintah Kawalan Pergerakan yang menjejaskan punca pendapatan.

Oleh itu, kerajaan telah memberikan Bantuan Prihatin Nasional untuk semua rakyat tidak berkecuali. Pasti ada daripada anda yang tertanya-tanya kenapa kerajaan menitik beratkan untuk membantu lebih golongan B40 dan M40.

Apa kata anda tonton video ini untuk memahami dan relate mengapa bantuan kecil kepada dua golongan ini akan membantu meransang ekonomi negara. Setiap orang yang menerima bantuan mempunyai peranan untuk memastikan ekonomi negara sentiasa berjalan.

Lebih banyak pembelian akan membuka lebih banyak peluang pekerjaan dan meransang ekonomi negara. Lihat dulu video ini dan berikan pandangan anda.

Selain itu, selepas Perintah Kawalan Pergerakan tamat tidak lama lagi, ini adalah beberapa perkara yang anda boleh lakukan untuk meransang ekonomi negara. Klik pautan di bawah untuk ketahui lebih lanjut.

Bagaimana Rakyat Malaysia Boleh Bantu Bangunkan Semula Ekonomi Negara Selepas COVID-19

Netizen ‘Luah Perasaan’ Tentang Perniagaan Mereka Yang Terkesan Kerana COVID-19

Anda Mungkin Suka