Follow VOCKET di Telegram untuk isu isu viral terkini

Pernah tular di media sosial dan digantung kerja gara-gara kesalahan melastik mata seekor anjing peliharaan di rumah pelanggan, petugas Pos Malaysia, Dollah posmen dikhabarkan sudah kembali menyarungkan semula baju uniform posmen dan bertugas seperti biasa.

Khabar berita gembira itu telah dikongsi oleh aktivis sosial serta selebriti pelawak terkenal Malaysia, Shahrol Shiro, 37 tahun menerusi memuat naik foto swafoto beliau bersama Dollah posmen di laman Instagram miliknya.

HYPE
Jualan Meningkat 5 Kali Ganda, Kiddocare Puas Hati Guna Perkhidmatan REV Ad Manager
Baca lagi →

“Terserempak dengan Dollah posmen yang pernah viral dahulu lastik anjing kini sudah menyarung kembali baju posmen.

“Mulut beliau tidak berhenti melafazkan syukur atas bantuan serta doa-doa dari semua pihak yang meminta agar beliau tidak diberhentikan kerja,” tulis Shahrol yang terserempak dengan posmen Dollah di sebuah lokasi di Kluang, Johor.

Dalam pada itu, Shahrol sebelum ini dikatakan pernah menjadi ‘orang tengah’ untuk meredakan keadaan tegang yang berlaku antara Dollah posmen dengan pemilik anjing Sivakumar Marimuthu. Beliau membawa Dollah berjumpa dengan Sivakumar bagi saling memohon maaf atas insiden yang berlaku.

Semoga abang Dollah posmen terus memberikan perkhimatan yang terbaik untuk Pos Malaysia dan mengambil pengajaran atas kesalahan insiden yang telah berlaku pada Februari lalu.

Bagi anda yang terlepas berita mengenai Dollah posmen digantung kerja gara-gara melastik seekor anjing pelanggannya, anda boleh klik pada pautan di bawah ini untuk bacaan selanjutnya.

Posmen Digantung Kerja Selepas Didakwa Cederakan Anjing Peliharaan Pelanggan Ketika Bertugas

‘Memang Jinak, Sudah 4 Tahun Kenal’- Telatah Anjing Sambut Posmen Di Perak Ini Buat Netizen Terhibur

Dikejar Anjing Sehingga Ke Atas Pagar, Gelagat ‘Abang Posmen’ Ini Buat Netizen Ketawa