Menurut seorang Pensyarah Senior Fakulti Syariah dan Undang-undang Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) Dr Muzaffar Syah Mallow, golongan perokok tidak sepatutnya menerima bantuan zakat walaupun sesetengah golongan ini layak untuk menerima zakat. Alasannya, mereka masih mampu membeli rokok dan boleh dianggap tidak miskin.

Walking
HYPE
‘Pembunuh’ Yang Datang Tanpa Diundang, Apa Yang Anda Perlu Tahu Tentang Kanser
Baca lagi →

Sudah bertahun-tahun rokok menjadi suatu perkara yang akan kurang menyenangkan lebih-lebih legi kepada golongan yang tidak merokok seperti wanita dan kanak-kanak. Rokok bukan sahaja membahayakan kesihatan perokok itu sendiri bahkan orang sekeliling yang menjadi third-party smoker menerima tempias yang lebih buruk.

Bahkan sehingga tahun ini, sudah 23 tahun rokok difatwakan haram oleh Majlis Kebangsaan Hal Ehwal Islam kerana merokok lebih banyak membawa kemudaratan selain mensia-siakan wang yang boleh digunakan untuk lebih banyak perkara yang berfaedah. Namun ternyata perkara ini tidak membawa kesan apa pun kepada perokok sebaliknya mereka hanya akan memberi alasan sudah bertahun-tahun merokok tetapi tidak mendapat implikasi dari segi kesihatan.

rokok

Saksikan Guns ‘N Roses Beraksi Di ‘Not In This Lifetime Tour Live In Malaysia

Guns N’ Roses sekali lagi kembali ke Malaysia tetapi kali ini berbeza kerana line-up asal mereka yang akan menghiburkan anda!

Dapatkan potongan harga sebanyak 15% dengan memasukkan kod MSIA7 untuk setiap kategori (kecuali VVIP)!

Tiket boleh terus dibeli di buytickets.com.my.

GNR_Vocket_20x30in

Maklumat lanjut layari Facebook Rasmi Guns ‘N Roses, Facebook Fans Guns ‘N Roses, dan Facebook Galaxy Group.

Jumpa anda di sana!

BACAAN SETERUSNYA

© 2018 Vocket Media Sdn Bhd (1173405-W), a part of Media Prima Group