Kami yakin ramai yang rasa persiapan Ramadan dan raya tahun ni agak berbeza. Akan tetapi, jangan biarkan ia menghalang anda untuk menikmati keberkatan Ramadan dan kemeriahan Syawal kali ni. Anda masih lagi boleh menyambut Ramadan dan Lebaran dengan meriah!

Fesyen, makanan hingga ke kelengkapan rumah, semuanya ada di unifi Ramadan Raya!

Screenshot-2020-05-14-at-3.12.49-AM

Dengan unifi Ramadan Raya, anda boleh dapatkan pelbagai barangan untuk persiapan raya. Antaranya pakaian, aksesori, kuih raya, kelengkapan rumah dan macam-macam lagilah!

Tak salah untuk anda zahirkan rasa excited nak sambut raya. Seperti yang anda tahu, raya merupakan hari kemenangan kita lepas berjaya tahan hawa nafsu selama sebulan.

Tercari-cari menu favourite bazar Ramadan PKPB ni? unifi ada list e-bazaar untuk anda!

giphy-foooddddd-unifi

Anda pasti tercari-cari menu kegemaran yang selalu dijual di bazar Ramadan sepanjang PKPB ini bukan? Pencarian anda kini berakhir! Di unifi Ramadan Raya ada beberapa e-bazaar yang anda boleh pilih! Konsep e-bazaar ini sama sahaja macam bazar Ramadan biasa. Bezanya, anda buat pembelian dan pembayaran secara atas talian.

Maka, anda sudah tidak perlu nak sedih-sedih konon tak dapat merasa menu kegemaran bazar Ramadan okay! Yang bestnya, e-bazaar ni bukan hanya di KL namun terdapat juga di Johor, Sabah, Sarawak dan Selangor.

Raya lagi meriah dengan baju baru! Jom tengok apa yang ditawarkan

baju-unifi

Baju lelaki, wanita dan kanak-kanak semuanya ada. Anda tinggal pilih sahaja mana yang berkenan di hati. Yang pastinya, kebanyakkan jenama yang ada di platform ni jenama lokal tau. Jadi, sambil membeli anda juga dapat menunjukkan sokongan kepada jenama-jenama tempatan yang ada di Malaysia ni!

Sesi virtual bersama artis. Boleh buat projek DIY & cuba resipi sama-sama!

Sesi virtual Ramadan Raya ni boleh menguatkan lagi ikatan sesama umat dan boleh menaikkan semangat sepanjang tempoh PKPB. Ini kerana, unifi nak membantu anda untuk merasakan Ramadan dan Syawal kali ni tetap sama macam Ramadan dan Syawal yang terdahulu!

Dengan sesi virtual bersama artis anda boleh cuba pelbagai resipi dan projek DIY yang menarik bersama mereka tau.

Kalau anda nak tahu artis apa yang akan dijemput, boleh tengok jadual di bawah ni!

Kebudayaan:

Host: Radin

Tetamu:

 • Issey – 20 Mei, 1pm
 • Sam Bunkface 20 Mei  -10pm

Perdagangan:

Host: Yaya Zahir

Tetamu:

 • Betty Rahmad – 15 Mei, 4pm
 • Izzue Islam – 15 Mei 10pm
 • Ummi Nazeera -22 Mei, 4pm
 • Hazeman – 22 Mei, 10pm

Gaya Hidup:

Host: Yasmin Hani

Tetamu:

 • Diana Danielle – 16 Mei, 3pm
 • Zulin Aziz – 16 Mei, 10pm
 • Saharul Ridzwan – 19 Mei – 3pm
 • Kamal Adli – 19 Mei, 10pm

Kerohanian

Host: Hafiz Hamidun

Tetamu:

 • Mawi- 18 Mei, 4pm
 • Ustaz Fakhrul UNIC – 18 Mei, 10pm

Yang menariknya, sesi virtual ni bukan ada satu topik sahaja tapi akan dipecahkan kepada 4 kategori. Topik pertama ialah Budaya, yang akan dihostkan oleh Radin. Artis jemputanya ialah Issey dan Sam Bunkface. Kategori kedua ialah Perdagangan yang akan dihostkan oleh Yaya Zahir. Artis yang terlibat ialah Betty Rahmad, Izzue Islam, Ummi Nazeera dan Hazeman!

Kategori ketiga pulak melibatkan Gaya Hidup. Dihostkan oleh Yasmin Hani, sesi ini akan melibatkan artis-artis seperti Diana Danielle, Zulin Aziz, Saharul Ridzwan dan Kamal Adli. Kategori Kerohanian pula akan dihostkan oleh Hafiz Hamidun. Ada Mawi dan Ustaz Fakhrul UNIC tau!

Jual barangan lokal? Jadi, peniaga SME bolehlah join platform ni?

unifiiiiii-kikik-630×516

YES! Boleh! unifi mengalakkan para lokal vendor untuk join unifi Ramadan Raya ni bagi memeriahkan dan memberi lebih banyak pilihan kepada pembeli. Hanya register sahaja dekat link ni!

Platform ini sememangnya untuk membantu pengguna dan juga penjual untuk membeli belah dengan lebih senang ketika PKPB.

Tak cukup data nak usha unifi Ramadan Raya? Anda boleh nikmati sehingga 999GB* hotspot untuk RM59 je!

Screenshot-2020-05-14-at-3.11.36-AM-630×348

Walapun perintah berkurung kini dilonggarkan, tapi kebanyakkan masa rakyat Malaysia diwajibkan untuk duduk di rumah dan hanya keluar bila perlu. Tak kurang juga yang terpisah dari keluarga dan duduk bersendirian. So, internet dah jadi peneman anda panggil akrab ketika PKPB ni.

wifiiiii

Risau internet tak cukup? Haa, unifi ada tawarkan pakej gempak untuk anda! Pengguna unifi kini boleh nikmati sehingga 999GB* data hotspot LTE pada harga RM59 je! Lebih mudahlah anda nak shopping di unifi Ramadan Raya, bekerja dari rumah atau nak hubungi yang tersayang.

*Tertakluk kepada terma dan syarat

Anda kena cepat dan rebut peluang keemasan ni sekarang sebab tawaran ni terhad ketika PKPB je. Untuk maklumat lanjut mengenai 999GB hotspot, anda boleh klik dekat SINI.

Jangan lupa untuk singgah membeli belah di unifi Ramadan Raya! unifi mengucapkan salam Aidilfiti buat anda. Ramadan tetap Ramadan, Raya tetap Raya!

Ketahui tiga cara pengguna unifi boleh dapatkan Wi-Fi yang lebih baik. Turut dikongsikan, kelebihan unifi Plus Box yang murah dan berbaloi buat anda sekeluarga.

3 Cara Pengguna unifi Boleh Dapatkan Penggunaan Wi-Fi Yang Lebih Baik

Ini Kelebihan Unifi Plus Box Yang Murah Dan Berbaloi Buat Anda Sekeluarga