Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

Ada sesiapa yang masih bermain permainan video ini? Pokemon Go merupakan permainan video paling hebat tahun 2016. Ianya menggegarkan dunia dengan sangat pantas tetapi Pokemon Go tidak bertahan lama apabila semakin ramai pengguna melupakan permainan ini.

Tetapi itu tidak menghalang Pokemon Go untuk menjadi permainan video terpantas mencecah pendapatan USD1 billion dalam masa hanya 6 bulan! Pendatan ini datangnya dari jualan dalam permainan seperti pembelian pokeballs dan incubator untuk tetaskan telur Pokemon anda.

Screenshot 2021-04-16 at 5.31.46 PM
HYPE
Amalkan Gaya Hidup Sihat, Masterchef Beri Tips Untuk Anda Masak Makanan Iftar Yang Berkhasiat
Baca lagi →

Ianya pencapaian yang sangat hebat untuk sesebuah permainan video kerana Pokemon Go tidak memasuki pasaran negara China, negara dengan pengguna smartphone paling ramai di dunia. Pokemon Go boleh dikatakan ‘mati’ terlalu cepat kerana kelewatan pihak Niantic mengeluarkan fungsi permainan yang sangat ditunggu-tunggu para Pokemon trainer, fungsi untuk berlawan dengan trainer lain dan fungsi untuk bertukar-tukar Pokemon yang sedia ada.

Di bawah adalah perbandingan antara permainan video Pokemon Go dan satu lagi permainan hebat tahun lalu, Clash of Clans. Clash of Clans pun tak mampu untuk ‘tapau’ Pokemon Go. Saya pun sudah tidak lagi bermain Pokemon Go ini dan beralih kepada permainan lebih yang lebih awesome, Yu-Gi-Oh! Duel Links. Tak percaya? Anda cuba download. Ini baru real boleh lawan dengan pemain lain.

Anda Mungkin Suka