Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Pengundi dinasihatkan agar bijak menilai dan memilih wakil rakyat yang bakal berkhidmat untuk mereka ketika keluar mengundi pada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15), 19 November depan.

Artikel Berkaitan:

Bekas Menteri Kewangan II, Datuk Seri Johari Abdul Ghani, berkata ini kerana Malaysia memerlukan pemimpin yang cekap dan berkredibiliti untuk mentadbir negara.

Beliau memberi contoh, jika situasi ekonomi yang tidak stabil ketika ini berterusan, negara perlu terus membuat pinjaman dan ia akan menjejaskan kehidupan generasi akan datang.

HYPE
Capai 5.4 Juta Tontonan, Alha Alfa Cosmetics Berjaya Mendimensikan AJL 37 Dengan Kemeriahan
Baca lagi →

“Ekonomi negara tidak stabil, dalam empat tahun kebelakangan ini, kita berdepan pelbagai cabaran ekonomi. Hutang meningkat, hasil tidak berkembang, nilai mata wang menyusut dan sumber-sumber kewangan kerajaan untuk membantu rakyat adalah terhad.

“Jika ekonomi kita kekal seperti sekarang, sebarang bantuan lanjut yang perlu diberikan kepada rakyat pada masa depan, negara perlu meminjam dan ini akan memberi kesan kepada kehidupan generasi akan datang,” katanya.

Johari berkata demikian pada majlis penyerahan sumbangan Deepavali kepada penduduk Kampung Pandan dan Flat Taman Maluri, hujung minggu lalu.

Johari yang juga Ketua UMNO Bahagian Titiwangsa mengingatkan pengundi supaya menilai semula prestasi perkhidmatan wakil rakyat mereka.

“Walaupun kalah pada PRU14, saya terus berkhidmat kepada penduduk. Jadi pada PRU15 akan datang, pengundi perlu menilai prestasi Ahli Parlimen mereka,” katanya.

Beliau turut menasihatkan penduduk dari golongan B40 supaya memberi perhatian kepada akademik anak-anak kerana hanya pendidikan satu-satunya cara untuk membawa keluarga keluar daripada belenggu kemiskinan.

Johari disebut bakal dicalonkan semula oleh Barisan Nasional (BN) di Parlimen Titiwangsa pada PRU15 nanti.

Parti Amanah Negara (AMANAH) sebelum ini menamakan Pengarah Komunikasinya, Khalid Samad, penyandang kerusi Parlimen Shah Alam yang juga bekas Menteri Wilayah Persekutuan sebagai calon di Titiwangsa.

Seorang lagi calon dikatakan dari Perikatan Nasional (PN), iaitu Ketua Angkatan Anak Muda BERSATU (ARMADA), Wan Ahmad Fayhsal Wan Ahmad Kamal bagi menggantikan Ketua Srikandi BERSATU, Datuk Seri Rina Harun yang menyandang kerusi berkenaan.