Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Selepas tularnya kisah silam pelakon Puteri Balqis, beliau juga telah disahkan menghadapi gangguan stres pascatrauma atau Post-traumatic stress disorder (PTSD) berikutan kehidupan masa silamnya.

Artikel Berkaitan:

Terdahulu, Balqis memberanikan diri untuk mendedahkan perbuatan tidak baik ayah kandungnya di mana Balqis mendakwa ayahnya kerap melakukan perbuatan tidak senonoh di hadapannya dan ibunya.

Perkara itu berlaku tatkala berada di rumah mahupun di dalam kereta. Balqis dan ibunya dikatakan menjadi trauma dan ketakutan dengan kehidupannya.

Menurut Balqis, dia baru-baru ini berjumpa pakar psikiatri dan diberi ubat untuk membantunya berehat atau menenangkan dirinya.

“Ubat itu hanya mampu menggembirakan saya selama lebih kurang 8 jam. Selepas itu semuanya menjadi kabur dan hati jadi kosong semula,” jelas Aqish.

“Saya telah kehilangan diri saya. Saya masih cuba untuk bertahan dan cuba tidak mengimbas kembali masa silam. Namun saya masih bangun dalam keadaan yang bergetar. Kenangan itu akan kekal.

Menerusi caption di laman instagram milik Aqish, pelakon tersebut memberitahu sukar untuknya melupakan masa lalunya bersama ayah kandungnya yang ‘nafsu binatang’ itu.

Puteri Balqis/IG

Bahkan, dia masih merasa ketakutan di saat terjaga daripada tidur teringat tentang perkara-perkara yang dilakukan oleh ayah kandungnya.

Balqis menambah, kos ubat bagi mereka yang mengalami tekanan sangatlah mahal.

“Sekotak ubat boleh berharga sehingga RM160 sebelum diskaun. Apabila saya memikirkan tentang wang, perkara itu membuatkan saya lagi tertekan,” jelasnya lagi.