Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

Sebuah berita yang mengejutkan AirAsia serta pelabur saham apabila harga saham syarikat AirAsia melonjak dengan pentas awal pagi tadi sebanyak 13.5sen atau 16.56% kepada 95sen awal pagi tadi.

Difahamkan lonjakan harga saham yang meningkat ini berpunca daripada pelaburan yang dibuat oleh seorang pemain poker popular di Hong Kong iaitu Stanley Choi Chiu Fai dengan jumlah pelaburan sebanyak RM114.46 juta dalam menguasai saham AirAsia sebanyak 8.96%.

image4
HYPE
Papar Kerinduan Seorang Ayah, Filem Pendek ecoBrown’s Ini Undang Sebak
Baca lagi →
https___s3-ap-northeast-1.amazonaws.com_psh-ex-ftnikkei-3937bb4_images_2_2_1_5_28155122-1-eng-GB_NY1_0493r

Sumber: Nikkei Asia

Menurut AmInvestment Bank Research, pelaburan Choi selaku pelabur pasif AirAsia ini dilihat sebagai satu tanda positif saham AirAsia akan kembali berada di landasan selepas jatuh teruk angkara COVID-19.

Bukan sahaja AirAsia antara kaunter yang aktif didagangkan, AirAsia X turut menerima nasib yang sama selepas kembali menjadi pilihan para pelabur saham pada awal minggu ini.

Cropped-1602498152RTX80D5I (1)

Sumber: Nikkei Asia

Melihat kepada vaksin COVID-19 yang sudah mulai sampai Malaysia dan program vaksin bakal bermula tidak lama lagi, berkemungkinan orang ramai akan mulai selesa untuk travel kembali menggunakan perkhidmatan AirAsia. Menurut WHO, pandemik ini dijangka bakal berakhir seawal 2022 berdasarkan situasi semasa.

Sebelum ini, AirAsia berjaya buktikan prestasi semakin baik sepanjang suku 2020 meskipun masih berada dalam musim pandemik.

AirAsia Buktikan Prestasi Semakin Baik Sepanjang Suku Terakhir 2020

AirAsia Lancar ‘Fresh Pack’ Untuk Anda Beli Barangan Runcit Dengan Mudah Dan Cepat

Mahu Bantu Rakyat Malaysia, airasia.com Tawarkan Servis Penghantaran Percuma Sepanjang PKP

Anda Mungkin Suka