Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Jika masa tak mengizinkan anda untuk bercuti di luar negara, usah risau. Dalam Malaysia pun banyak lokasi menarik, malahan boleh berjimat juga sebab tak perlu bayar tiket flight bagi lokasi resort yang tidak jauh dari tempat tinggal anda.

Kami bawakan 9 resort berikut yang seronok untuk dikunjungi sama ada bersama keluarga atau bagi yang baru kahwin, ini boleh dijadi lokasi bulan madu anda.

1. Lexis Hibiscus Port Dickson

HYPE
Ini Rupanya ‘Rahsia’ Pemain Bola Miliki Keyakinan Senyum Lebar Di Khalayak Ramai
Baca lagi →

lexis-hibiscus-port-dickson-1

Terletak tidak jauh dari Kuala Lumpur, Lexis Hibiscus Posrt Dickson merupakan resort berkonsep moden yang menghidangkan pemandangan menarik.

Resort ini menawarkan beberapa pakej bilik dan yang paling menarik adalah Panorama Pool Villa yang mengadap ke laut lepas. Tinggal di bilik ini pasti membuat pandangan anda bebas ke laut lepas sambil di sapa angin dari Selat Melaka.

lexis-hibiscus-pd-2

Bagi yang mahukan privacy, resort ini turut menawarkan pakej kolam renang di dalam bilik. Jadi anda boleh berendam dan mandi manda di kolam renang tanpa meninggalkan bilik anda.

Satu tetingkap kaca turut di bina di dalam bilik resort agar anda berpeluang menjenguk ke bawah dan melihat hidupan laut yang berenang bebas di sekitar resort ini.

Untuk tempahan anda boleh ke website Lexis Hibiscus PD.

2. Mabul Water Bungalows

mabul-water- bungalows-1Terletak di perairan Pulau Mabul, Sabah, Banglo Air Mabul telah dinobatkan sebagai salah satu dari ‘the best dive bases in the world’ kerana kejernihan airnya.

mabul-water- bungalows-4

Dekorasi gaya moden di villa terapung ini menjadikan ia kelihatan segar. Kemudahan internet turut disediakan di sini agar anda tetap kekal berhubung dengan dunia luar.

mabul-water- bungalows-3

Tiap kali menjenguk ke balkoni di bilik, pastinya anda dihidangkan dengan panorama indah serta air nya yang jernih dan berwarna hijau kebiruan.

mabul-water- bungalows-2

Perkhidmatan rawatan spa turut disediakan di resort ini. Tempahan boleh dilakukan di MabulWaterBungalows.com.

3. Pom Pom Island Resort and Spa

Terletak di Laut Sulawesi, untuk ke resort ini anda perlu menaiki bot selama 45 minit. Suasana resort yang jauh dari kesibukan kota pastinya memberikan suasana damai dan pemandangan yang indah.

Selain dari menikmati pemandangan indah laut dari bilik, anda juga bermain bola tampar pantai bersama rakan-rakan dan pengunjung lain atau melakukan jungle trekking di Pulau Bohaydulong yang terletak tidak jauh dari resort ini.

pom-pom-island-resort-3

Tapak sulaiman juga dapat di temui dengan mudah di beberapa lokasi pantai di pulau ini. Lapangan terbang terdekat terdekat untuk ke resot ini adalah Lapangan Terbang Antarabangsa Tawau. Untuk tempahan, anda boleh ke website PomPomIsland.com

4. Avillion Port Dickson

Mengambil inspirasi dari perkampungan nelayan di negara ini, Avilion Port Dickson adalah gambaran ketenangan tanpa perlu jauh meninggalkan kesibukan kota.

Avillion-Port-Dickson-2 Avillion-Port-Dickson-3

Dengan konsep senibina tradisional tetapi menyediakan kemudahan serba moden, di sini anda boleh berehat sepenuhnya dan meninggalkan seketika bebanan kerja.

avilion-port-dickson-3

Turut di sediakan di sini adalah aktiviti berkayak, basikal hydro dan kapal luncur angin bagi mereka yang sukakan aktiviti sukan air.

Tempahan boleh dilakukan di PortDicksonHotels.net

5.  Avani Hotels Sepang

avani-hotels-sepang-4

Selain dari lokasi yang tidak jauh dari Kuala Lumpur, Avani Hotels juga merupakan antara resort yang menawarkan servis yang baik pada harga bajet.

avani-hotels-sepang-2

avani-hotels-sepang-3

Tiada yang lebih menarik bagi mereka yang ingin merehatkan minda dan mencari sedikit ketenangan dari keriuhan kota dengan bersantai di balkoni bilik sambil menikmati matahari terbenam seperti ini.

avani-hotels-sepang-1

kuala-gandah

Hotel ini turut menawarkan pakej trip 1 hari melawat gajah di Pusat Pemuliharaan Gajah Kuala Gandah. Up close and personal with elephants gitu. Mereka juga turut menyediakan pakej melawat stadium F1 di Sepang buat para pengunjung yang berminat.

Tempahan menginap di resort ini boleh dilakukan di AvaniHotels.com.

6. Gayana & Bunga Raya Eco Resort

gayana-eco-resort-4b

Gayana dan Bunga Raya Eco Resort terletak di Pulau Gaya, di luar Pantai Borneo.

Sebaik saja berada di resort ini, puncak Gunung Kinabalu dapat dilihat dengan jelas dari kejauhan.

gayana-eco-resort-3b

Layanan di sini pula adalah 1st class. Sarapan anda akan dihantar ke bilik jika anda lebih suka menikmati makan pagi sambil menikmati deburan ombak tanpa perlu meninggalkan bilik anda.

gayana-eco-resort-2b

Resort ini turut menawarkan spa dengan menggabungkan rawatan cara barat dan cara timur.

gayana-eco-resort-4

Pusat pemulihan haiwan turut ditempatkan di sekitar resort ini bagi mereka yang meminati bidang biologi marin. Anda boleh melihat kerang gergasi bertelur jika anda bernasib baik, atau menyentuh tapak sulaiman sampai ke tangan yang dipelihara dalam tangki.

gayana-eco-resort-1b

Lapangan terbang terdekat untuk ke resort ini adalah Lapangan Terbang Antarabangsa Kota Kinabalu. Untuk tempahan dan info lengkap anda boleh ke website Gayana Eco-Resort.com.

7. Pangkor Laut Resort

pangkor-laut-resort-1

Resort ini dibina di atas pulau persendirian di Pangkor Laut, terletak 3 batu di luar pantai barat Malaysia. Lebih eksklusif, seluruh pulau di Pangkor Laut Resort dikhaskan untuk pengunjung resort ini.

pangkor-laut-resort-3

pangkor-laut-resort-2

Sama ada sekadar mendengar deruan ombak, berendam di kolam infiniti di resort, atau menjelajah belukar di sekitar pulau ini, anda bebas melakukan aktiviti anda sewaktu berada di sini.

Tempahan boleh dibuat di PangkorLautResort.com.

8. Berjaya Langkawi Island Resort

berjaya-langkawi-resort-1

Resort ini menawarkan 2 perkara menarik yang boleh anda nikmati di sini – nyamannya hutan tropika di satu bahagian dan hembusan bayu laut di satu bahagian lagi.

berjaya-langkawi-resort-3

muzeum-3d-langkawi

Bagi yang telah berkeluarga, berbagai aktiviti bersama anak-anak boleh dilakukan di sini antaranya melawat Underwater World Langkawi dan Muzeum 3D. Atau bagi yang sukakan aktiviti menyelam, anda boleh melakukan scuba diving di Pulau Payar.

BACA: 23 Aktiviti Menarik Di Pulau Langkawi

Untuk tempahan menginap di resort ini, anda boleh ke BerjayaHotel.com.

9. Sipadan Water Village

Diilhamkan dari senibina rumah orang-orang Bajau, Sipadan Water Village menawarkan percutian menarik untuk anda.

Apatah lagi dengant air laut yang jernih dan pemandangan dasar laut yang cantik menjadikan resort ini satu tarikan kepada penggemar sukan menyelam skuba.

sipadan-water-village-2

Tak pandai scuba dive? Tak mengapa. Cukup jika anda mahu snorkeling atau sekadar berehat menenangkan minda di sini.

Suasan resort yang tenang sudah pasti buat anda seronok berada di sini sambil menikmati keindahan alam. Untuk info lengkap dan tempahan sila ke Sipadan-Village.com

BACA: Putus Tunang, Lelaki Ini Gadai Cincin Dan Bawa Diri Mengembara

LIKE dan FOLLOW Vocket di Facebook serta Instagram