Nota Editor: Kejadian seram ini telah dilalui oleh Puan Rashidah Rashidi ketika berhenti sebentar di salah sebuah R&R di lebuhraya. Beliau telah memuatnaik perkongsian ini di laman Facebook milik beliau. Dengan izin daripada beliau, kami kongsikan semula di sini tanpa menokok tambah cerita. Kami hanya memperbetulkan ejaan bagi memudahkan pembacaan anda. Semoga bermanfaat dan mengambil iktibar dari kejadian ini.

photo_1_1-1024×683
HYPE
Mengapa Bandar Bukit Raja Lokasi Hartanah Terbaik Untuk Anda Labur
Baca lagi →

19 Mei 2015, Selasa: Facebook Puan Rashidah Rashidi

Stop kat RnR Temerloh.

Pening kepala plus lapar. Masa makan datang akak pakai baju hitam dan baby cute giler pakai baju putih.

Akak tu duduk depan aku. Mata bengkak menangis. Dia merayu minta pinjam duit. Sebab purse dia hilang, minyak dah habis.

Akal : Jangan bagi weh, banyak kes orang menipu. Lagipun duit kau dah banyak guna duit harini. Travel sana sini. Baiki tayar, lampu, brek, servis kereta. Haa.. Baki dalam dompet pun ada RM 100 something.

Aku terus cakap takde duit.. Akak tu merayu-rayu. Aku berkeras cakap takde duit. Dan akak tu bangun dan blah. Baby tu pandang aku.

Hati : Sampai hati ko biarkan akak tu. Cuba bayangkan akak tu Ibu, baby tu Jojon. Bodohlah ko ni.

Aku terus kejar akak tu. Terus bagi semua duit dalam purse aku. Adeh… Tawakal lah. Kalau tipu pun tipu lah. Tapi aku tak sampai hati nak tengok muka kesian baby tu. Sempat snap gambar (gambar ni jadi blur tetiba. Dont know why)

Lepas akak tu pergi, aku terus kenyang, pening dah hilang. Terus balik. Sampai lah tol Bentong, akak tol tegur. Dek.. Kenapa letak duit kat wiper.

rashidah3

Aku blur. Tengok kat wiper, macam ada duit. Aku terus stop tepi highway. Fuhh… Duit RM 50, ada 20 keping. RM 1000. Allahu.

rashidah2

Aku pandang kiri kanan. Siapa yang letak?????!!! Meremang bulu roma.. Adeh….. Blurrrr…

LIKE dan FOLLOW Vocket di Facebook serta Instagram

BACAAN SETERUSNYA

© 2018 Vocket Media Sdn Bhd (1173405-W), a part of Media Prima Group