Pernah mencipta sejarah dalam arena badminton, nama Misbun Sidek pastinya dikenali rakyat Malaysia. Bukan itu sahaja, beliau juga berjaya menggilap bakat Lee Chong Wei sehingga beliau pernah mencipta nama di sebagai pemain badminton nombor 1 terbaik dunia.

Follow VOCKET di Telegram untuk isu isu viral terkini

Selepas Lee Chong Wei bersara, mesti rakyat Malaysia berharap ada pelapis yang akan mengikuti jejak langkah Lee Chong Wei. Terbaharu, sebuah video yang memaparkan Misbun Sidek berkongsi amalan untuk jadi pemain badminton telah dikongsikan Astro Arena.

HYPE
Jualan Meningkat 5 Kali Ganda, Kiddocare Puas Hati Guna Perkhidmatan REV Ad Manager
Baca lagi →

Menerusi perkongsian tersebut, Misbun Sidek mendedahkan amalan yang telah dipraktikkan iaitu menjadikan hari Ahad sebagai ‘final day’ dan menegur sikap para pemain badminton negara untuk sentiasa bersedia fizikal dan mental.

Oleh itu, para netizen menunjukkan beberapa reaksi apabila menonton video tersebut. Rata-rata netizen mengatakan bahawa para pemain badminton negara bertuah kerana Misbun Sidek merupakan jurulatih mereka dan perlu bersikap serius dalam latihan untuk mengharumkan nama negara.

Untuk berjaya, anda perlu sentiasa konsisten dan berusaha dalam apa pun bidang yang diceburi. Pastinya, pemain badminton negara merupakan harapan rakyat Malaysia untuk mencipta nama di mata dunia.

Sebelum ini, Datuk Misbun Sidek pernah berkongsi kisah ‘servis Sidek’. Ikuti kisah tersebut pada pautan di bawah ini.

Misbun Kongsi Kisah ‘Servis Sidek’ Yang Sangat Digeruni Lawan Satu Ketika Dahulu

Cerita Badminton Malaysia Ke Olimpik Yang Wajar Setiap Rakyat Perlu Tahu

Lee Chong Wei Kongsi Kisah ‘Rare’ Bagaimana Badminton Menyatukan Rakyat Malaysia