Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Signboard Berapi McDonald’s Plaza Tasek, Taman Ungku Tun Aminah, Johor Bahru dirakam telah terbakar. Kejadian itu telah menyebabkan laluan bersebelahan papan tanda itu ditutup bagi keselamatan pengguna jalan raya.

Artikel Berkaitan:

Memetik Astro Awani, Komander Operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Skudai, Penguasa Bomba Kanan 11 Moha Kamal Shaari memaklumkan pihak mereka menerima panggilan kecemasan berhubung kejadian pada jam 6:50 petang.

Pihak bomba berjaya padamkan kebakaran dan keadaan mula terkawal jam 7.16 malam itu dan 80% dari papan tanda Mcdonald’s hangus terbakar. Tiada mangsa terlibat dalam kejadian itu.

HYPE
Capai 5.4 Juta Tontonan, Alha Alfa Cosmetics Berjaya Mendimensikan AJL 37 Dengan Kemeriahan
Baca lagi →

Perkongsian video itu telah meraih pelbagai reaksi warganet. Ramai ambil peluang menyunting gambar dan video asal kejadian menjadi lebih ‘estetik’ untuk perkongsian media sosial.

Tidak kurang juga ada berseloroh mungkin ini ‘teknik marketing‘ McDonalds untuk memperkenalkan produk baharu kepada orang ramai.

‘Signboard Berapi’ McDonald’s

Seramai enam anggota dibantu sebuah jentera Fire Rescue Tender (FRT), sebuah Light Fire Rescue Tender (LFRT) dan satu Unit Bantuan Perkhidmatan Kecemasan (EMRS) dikejarkan ke tempat kejadian. Punca dan jumlah kerugian  disebabkan insiden kebakaran itu masih lagi dalam siasatan.

Terdahulu kejadian Myvi ‘melekat’ dengan Mercedes-Benz selepas tersalah tekan pedal minyak di McDonalds Educity JB turut menjadi bualan ramai.