Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

Orang kreatif berada di mana-mana termasuklah di Kelantan. Seorang peniaga nasi lemak menggunakan teknik memakai custom Spiderman untuk membuatkan perniagaannya stand out di mata pembeli.

spiderman-nasi-lemak-1

HYPE
Mudah Dan Memuaskan, REV Ad Manager Buka Peluang Bantu Promosi Perniagaan Tempatan
Baca lagi →

Kemunculan ‘Spiderman nasi lemak RM2’ di bandar ini sejak beberapa hari lalu menjadi tumpuan orang ramai sehingga ia menjadi viral di media sosial.

Spiderman tersebut, Zawawi Ghazali yang berusia 29 tahun berkata, idea tersebut muncul setelah pelbagai perniagaan yang dijalankan olehnya sebelum ini tidak mendatangkan hasil.

spiderman-nasi-lemak-2

“Ramai menganggap idea saya mengarut, tapi dalam masa seminggu Nasi Lemak Spiderman saya berjaya dijual antara 150 hingga 300 paket sehari,” katanya ketika ditemui di rumahnya di Kampung Kemubu, Ketereh dekat sini.

Nasi Lemak Spiderman itu dijual dengan konsep perniagaan bergerak dan kini dijual di beberapa tempat seperti Pasir Tumbuh, hadapan Stadium Sultan Muhammad IV dan sebuah hotel di sini.

spiderman-nasi-lemak-3

“Saya hanya meletakkan meja di lokasi dipilih untuk menjual nasi lemak. Setiap hari Nasi Lemak Spiderman akan berada di tempat berlainan,” katanya.

Menurut Zawawi dia membeli kostum adiwira itu secara atas talian dari China dengan harga RM500.

spiderman-nasi-lemak-4

Zawawi, yang turut mempunyai syarikat pembinaan di Ketereh, memulakan perniagaan nasi lemak bermula jam 8 pagi setiap hari di sekitar bandar Kota Bharu

spiderman-nasi-lemak-0