Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

Menghampiri tahun 2020 ingatkan kita dapat lihat kereta terbang tapi banyak teknologi lain yang lebih canggih dapat dilihat seperti Drone yang direka oleh startup China ini.

Jika sebelum ini kita dapat lihat Drone yang dilengkapi dengan GoPro, perlumbaan FPV (first person view) Drone ,kini sebuah syarikat startup China, Ehang telah bergerak satu langkah kehadapan dengan memperkenalkan Ehang184 Autonomous Aerial Vehicle – sebuah drone satu tempat duduk yang mampu membawa seorang penumpang dengan berat badan 100kg.

HYPE
Mudah Dan Memuaskan, REV Ad Manager Buka Peluang Bantu Promosi Perniagaan Tempatan
Baca lagi →

Dengan tagline “the safest, ECO-est and Smartest low altitude autonomous aerial vehicle,” (amboi kemain panjang tagline) Ehang184 terbang sepenuhnya secara automatik. Pengguna hanya perlu melukis laluan penerbangan ke destinasi dan menekan butang ‘launch’ pada aplikasi tablet.

Ehang telah pun membangunkan protataip yang berfungsi sepenuhnya dengan kelajuan penerbangan 100km/h dan ketinggian mencecah 500 meter. Tempoh penerbangan yang mampu dilakukan oleh Ehang ialah 23 minit.

Anda boleh mengikuti kemaskini pembangunan Ehang184 di sini. Ia mungkin menjadi langkah pertama dalam kewujudan kereta terbang pada masa hadapan.

ehang184-one-seater-drone-1

ehang184-one-seater-drone-2

ehang184-one-seater-drone-3

ehang184-one-seater-drone-4

ehang184-one-seater-drone-5

LIKE dan FOLLOW Vocket di Facebook serta Instagram