Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Dalam perkembangan isu rumahtangga antara pelakon Puteri Sarah Liyana dan pengarah Syamsul Yusof, pelakon itu merasakan penceraian adalah jalan terbaik buat mereka berdua.

Artikel Berkaitan:

“Dia masih tidak mahu melepaskan saya kerana mengatakan masih ada sinar. Sinar apa? Saya masuk hospital baru-baru ini pun dia tak melawat, tak tanya khabar,” kata Puteri Sarah yang turut memohon agar Syamsul menceraikannnya dengan segera selepas sudah berkahwin lagi satu dengan Ira Kazar.

“Saya sudah setahun tidak bertemu dia dan selepas setahun, ini baru pertama kali saya berjumpa dengannya. Apa yang ada sinar lagi? Biarkan saya pergi.

HYPE
Capai 5.4 Juta Tontonan, Alha Alfa Cosmetics Berjaya Mendimensikan AJL 37 Dengan Kemeriahan
Baca lagi →

“Saya harapkan supaya saya dilepaskan dengan baik. Jangan susahkan lagi keadaan. Untuk apa? Awak dah kahwin baru, pergilah dekat isteri sana. Saya tak marah,” katanya.

Menurut Puteri Sarah, salah satu faktor dia nekad menuntut cerai kerana mereka sudah tidak lagi menjalani kehidupan sebagai suami isteri.

“Kami dah lama tak macam suami isteri. Dia dah lama tak jalankan tanggungjawab sebagai seorang suami.

“Nafkah anak-anak dia tak abaikan. Lagi sekali, nafkah anak-anak dia tak abaikan,” katanya.

Nyata beliau lagi jalan perdamaian sudah lama tertutup kerana  perkara itu sepatutnya dilakukan beberapa tahun lalu.

Perbincangan itu sepatutnya berlaku tiga tahun lepas, kepada orang-orang di luar yang kata saya menghalang poligami, mereka semua sebenarnya tak tahu apa yang berlaku.

“Pada waktu itu saya tutup aib dia kerana masih sayang, tapi sekarang bila tak mahu melepaskan saya, saya jadi tertanya-tanya kenapa?

“Saya hanya mahu keluar daripada masalah ini, saya nak move on, dah terlambat kalau baru sekarang nak tersedar isteri dah hilang,” katanya.

Terdahulu Puteri Sarah dan suaminya, Syamsul Yusof diperintahkan oleh Mahkamah Rendah Syariah di sini hari ini supaya melantik wakil Jawatankuasa Pendamai (JKP) dalam kes permohonan perceraian mereka.

Hakim Syarie Akmaluddin Ilyas memerintahkan demikian selepas kes itu disebut di hadapannya dengan dihadiri kedua-dua pihak.

Dalam satu hantaran Instagram yang dikongsikan pelakon itu, beliau ada menyatakan — ‘permohonan maaf diterima, namun akses terhalang.”