Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Peminat filem Iron Man pasti teruja jika teknologi gadget Tony Stark menjadi kenyataan. Apatah lagi ia membuatkan kita cool apabila dapat menggayakan fantasi kawalan tangan Tony Stark-style seperti ini:

Best kan!

Diakui mock-up teknologi yang dipaparkan dalam filem Hollywood memang mengagumkan. Walaupun ia hanya dibina dari teknologi imej komputer semata-mata iaitu CGI (Computer Generated Image), pasti terdetik di hati:

HYPE
Ini ‘Rahsia’ Pengasas Tudung Dari Kelantan Raih Keuntungan RM10,000 Dalam 2 Minggu
Baca lagi →

“Whoa! Bestnya jika betul-betul ada ini!

Elon Musk, CEO dan CTO di SpaceX telah cuba membina sebuah makmal seperti Tony Stark Iron Man. Makmalnya bermula dari workstation beliau yang pada mulanya hanya menggunakan Leap Motion Controller yang mempunyai ability gesture-sensing. Kemudian dia tingkatkan kualiti dengan menggunakan the Oculus Rift virtual reality headset, dan metal-printing 3D printer bagi mencipta sensasi β€œthe future of design.”

Menurut Elon Musk, tentang teknologi Iron Man-like ini

β€œ…really apply your intuition and take something from your mind to a physical object with far greater ease than we currently do.”

Saksikan sensasi Iron Man-like di sini:

Sebenarnya, kami ada berita baik untuk anda! Terutama Iron Man fans out there!

Teknologi Leap Motion Tony Stark-style sudah boleh didapati di Malaysia!

Lebih info di Blog Belanja Gaji.

Belanja Gaji, sebuah blog yang mengetengahkan pelbagai produk RARE dan UNIK yang boleh didapati dengan harga mampu milik di pasaran Malaysia ini sesuai untuk anda yang muda remaja atau masih young at heart.

Jika anda mahukan kelainan di bilik tidur, dapur, kereta atau dalam poket anda, anda pasti akan menyukai Blog Belanja Gaji.

LIKE Facebook The Vocket