Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Sebelum ini, pelakon Ellie Suriaty telah menemani dua anaknya ke balai polis untuk membuat laporan demi mempertahankan hak mereka. Tindakan tersebut diambil kerana menolak vaksin COVID-19 yang dilaksanakan kerajaan terhadap pelajar sekolah.

Menurut laporan, suami Ellie Suriaty iaitu Azri Iskandar yang juga seorang pelakon telah mengambil suntikan vaksin dan lengkap dua dos tanpa pengetahuannya.

Difahamkan, Azri telah melengkapkan suntikan vaksin pada 16 Ogos yang lalu dan tindakannya itu diambil kerana bimbang tiada kerja selepas kerajaan menetapkan syarat wajib untuk lengkap vaksin sebelum dibenarkan kembali ke set penggambaran.

HYPE
Ini Rupanya ‘Rahsia’ Pemain Bola Miliki Keyakinan Senyum Lebar Di Khalayak Ramai
Baca lagi →

Menurut Azri, beliau terpaksa berbohong kepada Ellie dengan memberi alasan bahawa dirinya ingin ke bengkel kereta tetapi hakikatnya dia bersama anaknya, Nur Anis Mastura menuju ke klinik di AU5.

Tambahnya, walaupun tidak sependapat mengenai penerimaan vaksin dengan isterinya tetapi itu tidak menggoyangkan rumah tangga mereka. Malah, Azri berharap agar suatu hari nanti Ellie dan anak-anaknya terbuka hati untuk mendapatkan suntikan vaksin demi keselamatan diri.

Bagi anda yang masih belum mahu mengambil vaksin, klik pautan di bawah untuk baca penerangan berkaitan vaksin. 

Penerangan Mudah ‘Pok Ya’ Berkaitan Vaksin Dalam Dialek Kelantan Raih Pujian Netizen

Dari Pulau Pinang Ke Amerika Syarikat, Remaja Ini Ambil Vaksin Di Luar Negara Cetus Tanda Tanya Netizen