Follow VOCKET di Telegram untuk isu isu viral terkini

Sebut sahaja kelas memandu, pasti anda mempunyai pengalaman tersendiri yang tidak boleh dilupakan sehingga sekarang seperti terlanggar divider, terlanggar tiang dan sebagainya, bukan?

Terbaharu, seorang pengguna TikTok @irfnhkim9 telah berkongsi sebuah video memaparkan keadaan kereta kemek apabila pelajar di sekolah memandu dipercayai gementar dan tertekan pedal sehingga masuk ke dalam longkang.

HYPE
Jualan Meningkat 5 Kali Ganda, Kiddocare Puas Hati Guna Perkhidmatan REV Ad Manager
Baca lagi →

https://www.tiktok.com/@irfnhkim9/video/7121346491628735771?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7049159328120784386

Menurut pemilik video, kejadian berlaku apabila cikgu memandunya meninggalkan pelajar tersebut bersendirian kerana ingin pergi ke tandas sekejap lalu kemalangan itu berlaku.

Pelajar itu tersebut sedang berlatih untuk ujian zigzag dan mungkin disebabkan terlalu gemuruh, dia telah tertekan pedal sejauh 70 meter dan mengakibatkan kemalangan yang tidak disengajakan.

Video tersebut telah meraih perhatian orang ramai dan rata-rata netizen berasa terhibur melihat gelagat pelajar tersebut yang buat hal ketika hari pertama belajar memandu.

Bukan itu sahaja, para netizen berharap pelajar tersebut tidak berasa trauma dan akan berlatih serta mendapatkan lesen memandunya kelak. Malah, ada juga netizen berkongsi pengalaman mereka ketika belajar memandu satu ketika dahulu.

Sementara itu, kami kongsikan beberapa artikel yang sedang ‘trending’ di The Vocket pada pautan di bawah ini.

Ketuk Dan Tumbuk Cermin Kereta, Tindakan Biadab Remaja Rohingya Ini Minta Sedekah Raih Perhatian Netizen

‘Cukuplah Perbodohkan Orang’ – Barista Starbucks Ini Jelaskan Menu Viral Punca Pelanggan Jadi Keliru