Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Tindakan seorang wanita keluar dari kereta untuk menangkap gambar matahari terbenam telah mengundang pelbagai reaksi netizen.

Artikel Berkaitan:

Seorang penunggang motosikal yang berhenti sebelah kereta yang dinaiki wanita yang ketika itu semua kenderaan sedang menunggu lampu isyarat merah di hadapan stesen MRT Jinjang.

Penunggang motosikal itu merakam wanita terbabit membuka pintu penumpang hadapan dan keluar daripada kereta ketika lampu isyarat berwarna merah, bagaimanapun selang satu saat kemudian lampu isyarat bertukar menjadi hijau.

Walaupun semua kenderaan bergerak, wanita tersebut masih lagi berdiri menangkap suasana matahari terbenam di hadapannya itu tanpa mengendahkan sebuah kereta yang sedang menunggu di belakangnya.

Perbuatan wanita itu telah mendapat pelbagai reaksi netizen, ada yang berpendapat tidak mengapalah dia berbuat sedemikian kerana hanya ada sebuah kereta sahaja yang menunggu di belakang keretanya itu dan ia tidak mengganggu aliran trafik.

Bagaimanapun ramai yang menolak pendapat itu kerana tindakan wanita terbabit boleh mengundang bahaya kepada pengguna jalan raya lain.

Sumber Gambar: Instagram @worldofbuzz
Sumber Gambar: Instagram @worldofbuzz
Sumber Gambar: Instagram @worldofbuzz
Sumber Gambar: Instagram @worldofbuzz
Facebook 我们是马来西亚人 We are Malaysians

Nyata orang ramai lagi, jika wanita terbabit membuka tingkap dan mengeluarkan tangan untuk menangkap gambar suasana matahari terbenam pada ketika itu, mungkin ia tidak menjadi satu ‘masalah besar’.

Buat pengguna jalan raya di luar sana, jangan tiru tindakan wanita ini, lebih-lebih lagi ketika berada di hadapan lampu isyarat kerana jika kenderaan lain yang tidak perasan seseorang yang keluar daripada kereta secara tiba-tiba boleh mengundang perlanggaran.