Jika anda aktif melihat mana-mana grup kereta Myvi di Facebook, pelbagai telatah berkaitan kereta Myvi dikongsikan dari setiap penjuru negara Malaysia. Ada saja hantaran yang akan membuat anda tersengih seorang diri di hadapan skrin.

Follow VOCKET di Telegram untuk isu isu viral terkini

Baru-baru ini, ada seorang wanita telah bertanyakan soalan kepada ahli grup Facebook Myvi tersebut; adakah benar suaminya cuma tambah RM100 setelah trade in rim tayar standard 1.5 AV untuk mendapatkan sport rim jenama Enkei.

vocket-isteri-tanya-tayar-myvi-suami-5

Sumber gambar: Facebook Group

HYPE
Jualan Meningkat 5 Kali Ganda, Kiddocare Puas Hati Guna Perkhidmatan REV Ad Manager
Baca lagi →

Hantaran tersebut telah mendapat pelbagai respon dari ahli grup untuk ‘membantu’ jawap soalan dan dalam masa yang sama ‘menyelamatkan’ suami wanita tersebut dalam grup Facebook Myvi tersebut.

Anda boleh baca antara komen-komen ‘penyelamat’ yang dikongsikan oleh ahli grup dengan menyatakan suami wanita tersebut betul-betul ‘bernasib baik’ kerana mendapatkan sport rim Enkei pada harga yang sangat ‘murah’.

vocket-isteri-tanya-tayar-myvi-suami-4

Sumber Gambar: Komen Dari Hantaran Asal

vocket-isteri-tanya-tayar-myvi-suami-3

Sumber Gambar: Komen Dari Hantaran Asal

vocket-isteri-tanya-tayar-myvi-suami-2

Sumber Gambar: Komen Dari Hantaran Asal

vocket-isteri-tanya-tayar-myvi-suami-7

Sumber Gambar: Komen Dari Hantaran Asal

vocket-isteri-tanya-tayar-myvi-suami-1

Sumber Gambar: Komen Dari Hantaran Asal

‘Kerjasama’ ini bukanlah satu perkara yang asing di Malaysia. Walaupun netizen nampak sentiasa berbalah dalam hal-hal yang lain, tetapi bila wanita bertanya perkara melibatkan harga sebenar, netizen boleh bersatu-padu ‘menyelamatkan’ keadaan.

Pada bulan Disember tahun lalu, netizen bersatu-padu cuba ‘selamatkan’ seorang suami yang memiliki sebuah basikal sama seperti KJ.

Cubaan Netizen ‘Selamatkan’ Suami Miliki Basikal Sama Dengan KJ Ini Boleh Buat Anda Ketawa

Kantoi Beli ‘Air Purifier’ Palsu, Isteri Minta Suami Jual Konsol PS5 Semula