Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Coldplay yang bakal hari ke Asia Tenggara pada November ini masih menjadi bualan di Indonesia dan Malaysia. Terbaharu, Coldplay sekali lagi menjadi perhatian apabila menjadi salah satu mas kahwin pasangan dari Indonesia.

Artikel Berkaitan:

Dalam video yang tular di media sosial, kelihatan seorang wali pengantin perempuan bersalaman dengan pengantin lelaki sambil membaca akad pernikahan. Ketika itu, kedengaran salah satu mas kahwin yang diberikan kepada pengantin perempuan adalah tiket Coldplay.

“Saya akan mengahwinkan puteri kandung saya, Anestasya Ayu Widiadhana, dengan mas kahwin 21 gram logam berharga, satu set alat solat, dan tiket Coldplay yang dibayar tunai,” kata wali ketika majlis pernikahan kedua mempelai. “Saya terima nikah dan nikah Anestasya Ayu Widiadhana binti Ahmad dengan mas kahwin yang tunai,” jawab pengantin lelaki.

Video ini kemudiannya mula tular dan mendapat pelbagai komen daripada netizen. Rata-rata memuji pengantin lelaki yang memasukkan tiket Coldplay sebagai mas kahwin.

“Itu terbaik, bro, demi mas kahwin saya akan berperang dengan tiket Coldplay,” puji seorang netizen Twitter. “Ini hebat, kerana bukan mudah untuk mendapatkan tiket,” kata seorang netizen dengan emoji menangis.

Untuk rekod, rakyat Malaysia dan Indonesia teruja dengan kedatangan Chris Martin. Malah, ‘perang’ tiket konsert konsert Coldplay ‘Music of the Spheres World Tour’ di kedua negara meriah dengan sebahagian daripada peminat gagal mendapatkan tiket dan menyeru kumpulan itu untuk menambah hari ke-2.