Menunggang motosikal merentasi Khardung La ke Turtuk, menghayati kehijauan bumi Kashmir, menyelusuri hiruk pikuk Delhi dan menyaksikan keagungan empayar Mughal di Agrae. Inilah yang telah kami buat pada 10 Sept 2017 – 20 Sept 2017 lepas selama 11 hari 10 malam, bajet RM2800 untuk dua orang (ground). Kami dapat harga tiket return RM490/pax.

Kaedah pengangkutan : Kapal terbang, kongsi teksi, motorsikal, keretapi, tuk tuk, jalan kaki.

cof
HYPE
CCTV Dengan ‘Face Recognition’ Bakal Bantu Kurangkan Jenayah Di Selangor
Baca lagi →

Penginapan : Lapangan terbang, guesthouse dan hotel.

Pecahan kos dan itinerari ringkas ke Utara India dalam Rupees (nanti tuker sendiri ke RM la ye). Harga di bawah ni dah siap-siap kira untuk dua orang.

Hari 1

Tiba di Indira Ghandi International Airport pada jam 22:00.
Tidur di airport untuk next flight ke Srinagar (Kashmir).

Hari 2

Indira Ghandi Airport – Srinagar Airport: Jam 06:00 – 07:15

Check in di Lucky Flower Boathouse di Dal Lake, sarapann dan perkhidmatan shuttle bus disediakan dari airport. Harga INR 600.

Rancangan asal nak ke Sonamarg tapi dibatalkan sebab hujan lebat pagi tu. Sedih. Kami upah pemandu tempatan untuk jalan-jalan di Dal Lake. Kos upah pemandu INR 1300.

Tempat yang kami pergi:

  1. Mughal Garden of Kashmir; Nishat Garden, Shalima Garden, Chashme Shahi Garden. Bayaran masuk INR 20 per entry/pax (INR 120).
  2. Hazratbal Shrine Mosque
  3. Shikara Ride (INR 400)
  4. Old Town of Kashmir
  5. Minum petang Dosa Kashmiri (INR 100)
  6. Dinner Chicken Kashmiri (INR 400)

Hari 3

Srinagar ke Kargil. Kami naik teksi, kongsi dengan penduduk tempatan. Perjalanan bermula dari jam 0730 – 1530 (8 jam). Kos INR 2000.

Berhenti di Sonamarg 30 minit.

Makan tengahari. Kos INR 300.

Untuk sampai ke Kargil kena menempuh Zojila Pass, salah satu jalan berbahaya di dunia. Jalannya zig zag di pergunungan.

Check in di Silk House Inn. Caj INR 999.

Makan malam di WazWan. INR 500.

Hari 4

Kargil ke Leh dari jam 10:00 – 163:0. Perjalanan selama 6 jam. Kos INR 1000. Kitorang nego dapat INR500/pax. Kalau tak caj dia INR800-INR1000/pax.

Tuan punya hotel ajak sarapan di rumah dia.

Makan tengahari INR 300.

Sampai di Leh, kami terus buat Permit untuk ke Nubra Valley, Turtuk, Panggong Tso. Pelancng asing kena buat dengan ejen, tak boleh buat terus dengan Tourism Office. Kena bayar INR 1400. Pastikan buat buat fotokopi banyak-banyak sebab nak register di pos tentera / polis.

Check in di Ashoka Guesthouse. Jarak hotek ni boleh jalan kaki dari bandar Leh. Bayaran INR 900.

Makan malam INR 400.

Hari 5

Panggong Tso Day Trip. Bayaran INR4000.  Perjalanan dari jam 06:15 – 12:15. Akan melalui Chang La Pass, dikatakan sebagai jalan ke 2 tertinggi di dunia yang boleh dilalui oleh kenderaan.

Makan tengahari INR 450.

Balik ke Leh pada jam 18:45.

Menginap di Ashoka Guesthouse. Caj INR 900.

Makan malam. Bayar INR 500.

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-6

With our driver, Mr. Bilal

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-7

Lucky Flower Houseboat

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-9

With our shikara driver, Mr. Basheer.

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-10

Inside the houseboat, spacious room with hot water.

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-11

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-12

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-13

Dal Lake, Kashmir

Hari 6

Rehat dan cuba sesuaikan badan dengan tempat tinggi ( Sepatutnya kena buat ni masa Day 5, mengurangkan risiko kena Accute Mountain Sickness (AMS))

Sewa Royal Enfield Bullet 350cc, 1/2 day (INR 700).

Isi minyak full tank (+-1000 INR). harga minyak kat sini +- 78INR/L.

Pusing pusing Bandar Leh. Antara tempat kami pergi adalah Shey Palace dan Shey Monestery.

Makan tengahari INR 500.

Makan malam INR 40.

Penginapan di Ashoka Guesthouse INR 900.

Hari 7

Menunggang ke Turtuk. Kami melewati Khardung La Pass yang dinobat sebagai laluan bermotor tertinggi di dunia. Perjalanan kami bermula dari jam 6:30 hingga 15:30pm, sejauh 205km. Banyak berhenti minum, makan, tangkap gambar. Tangkap gambar paling banyak. Hahaha.

Sewa Royal Enfield Bullet 350cc untuk 3 hari. Kos INR 1200 per hari termasuk saddle bag, 2 helmet dan 4L minyak dalam botol. Total INR 3600.

4L minyak INR 320.

Kopi di Khardung La Pass INR 40.

Makan di Khalsar INR 400.

Menginap di Ashoor Guesthouse INR 700.

Makan malam INR 500.

Hari 8

Bersiar-siar di Turtuk.

Sarapan INR 400

Menunggang ke Hunder 85KM. Kami juga menunggang unta di Bactrian selama 15min. Bayaran INR 400.

Sand Dunes in Nubra Valley.

Check in di Sonam Guesthouse di Diskit INR 1000.

Makan malam INR 400.

Hari 9

Menunggang ke Leh via Khardung La Pass. Kami bermula dari Diskit pada jam 08:45 – 13:30. Banyak berhenti lepak amik gambar, lepak dengan konvoi dari Malaysia.

Sarapan INR 300

Makan Maggi dan kopi di Khardung La Pass INR 300

Kambing bakar di Leh INR 240

Makan malam INR 700

Bermalam di Ashoka Guesthouse INR 900

Hari 10

Teksi ke Leh Airport INR 500

Leh – Delhi by Jet Airways. Termasuk sarapan.

Simpan beg di locker bag INR 1250

Delhi airport ke Delhi Railway Station via Metro INR 120.

Tuk Tuk ke Jamaa Masjid INR 200 (kami kena scam)

Makan tengahari di stesen keretapi INR 300

New Delhi Railway Station – Agra Cantt Railway Station Class 2AC INR 2376

Makan malam INR 700

Check in di Hotel Shila. Terletak berdekatan pintu masuk belah timur Taj Mahal INR 1000. Tapi kami masuk melalui pimtu barat.

Kami ambil teksi dari Agra Cantt Railway station ke hotel. Kemudiannya ambil keputusan untuk terus guna teksi yang sama untuk jalan-jalan di Agra sampai esok INR 1300.

Hari 11

Bayaran masuk ke Taj Mahal INR 2000. Mula beratur pada jam 06:00. Jangan bawa beg masuk ke Taj Mahal.

Kami juga upah pemandu pelancong untuk bawa kami pusing di Taj Mahal. Berbaloi. INR 600.

Bayaran masuk ke Agra Fort INR 1000.

Bersiar-siar di Bandar Mughal, Baby Taj, Black Taj Foundation

Sarapan INR 100

Makan tengahari briyani ayam. Pemandu teksi belanja.

Agra Cantt Railway Station – Hazrat Nizamuddin Railway Station Class 2AC : INR 1400.

Hazrat Nizamuddin Railway Station – Indira Ghandi Airport. Naik teksi : INR 600.

Indira Ghandi Airport – KLIA2, 23: 45 – 07:30, tiba waktu Malaysia.

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-14

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-15

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-16

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-17

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-18

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-19

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-20

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-21

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-22

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-23

Tips untuk ke ‘High Altitude Cold Desert’.

1. Jangan lupa bawa bekalan ubat. Paling penting “Acetazolamide” untuk AMS, cirit birit, muntah, sakit perut, aspirin dan demam. Badan kita perlu acclimatize kepada altitude di kawasan pergunungan. Minum air bersih banyak-banyak dan rehat mesti kena cukup. Tidur awal.

2. Bawa passport anda ke mana sahaja. MPastikan simpan satu salinan dalam smartphone masing-masing dan simpan satu kat cloud storage.

3. Itinerari anda perlu fleksibel. Perlu ada backup plan. Kita tak bolen melawan mother nature. Alhamdulillah sepanjang menunggang di Ladakh kami tidak ditimpa sebarang masalah cuaca atau tayar pancit ataupun jalan ditutup. Cumanya hari pertama di Kashmir hujan turun, jadi kami kena ubah sikit perancangan supaya sesuai dengan keadaan.

4. Beli travel insurance. Maklumkan kepada keduataan Malaysia di India pasal trip korang. Email je dah cukup. Dorang akan balas.

5. Permit mesti dibuat sebelum jam 4 petang untuk melawat Nubra Valley, Turtuk, Sumur, Panamik Panggong dan Tso Moriri keesokan harinya. Kami bernasib baik walaupun memohin agak lambat, dalam pukul 4.30, masih diterima oleh pegawai bertugas.

6. Sampai awal di airport. Airport di India ni tersangatlah ketat kawalan keselamatan. Banyak benda diorang nak check. Rancang perjalanan anda.

7. Jika anda ingin merasai perasaan dan pengalaman yang awesome, cubalah menunggang motosikal menjelajah Nubra Valley, Pangong, dan tempat-tempat lain. Menunggang merentasi jalan tertinggi dunia, menjelajah jalan-jalan di Karakoram region, ditemani dengan gunung-ganang seperti dalam lukisan, semestinya satu pengalaman yang anda takkan dapat lupakan!

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-26

Pokok Chinnar yang berusia 400 tahun, ditanam seaktu di zaman Kerajaan Mughal.

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-27

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-28

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-29

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-30

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-31

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-32

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-33

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-34

Mr. Bilal tengah nego harga untuk kitorang ke Kargil.

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-35

Masjid Hazratbal.

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-36

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-37

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-38

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-39

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-40

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-41

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-42

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-43

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-44

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-45

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-46

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-47

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-48

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-49

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-50

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-51

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-52

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-53

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-54

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-55

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-56

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-57

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-58

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-59

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-61

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-64

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-63

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-66

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-65

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-67

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-68

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-69

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-70

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-71

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-72

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-73

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-74

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-75

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-76

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-77

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-78

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-79

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-80

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-81

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-82

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-84

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-86

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-87

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-88

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-89

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-90

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-91

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-92

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-93

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-94

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-95

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-96

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-97

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-98

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-99

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-100

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-101

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-102

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-103

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-104

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-105 tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-108

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-109

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-110

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-107

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-106

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-111

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-112

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-113

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-114

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-115

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-116

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-117

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-118

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-119

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-120

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-121

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-122

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-123

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-124

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-125

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-126

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-127

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-128

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-129

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-130

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-132

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-131

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-133

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-134

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-135

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-136

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-137

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-138

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-139

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-140

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-141

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-142

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-143

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-144

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-145

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-146

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-147

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-148

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-149

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-150

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-151

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-152

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-153

tip-travel-dengan-motorsikal-di-india-154

Artikel di atas disumbangkan oleh Shafiq Akmal. Boleh ikuti beliau di sini.

Anda Mungkin Suka