Dengan kewujudan media sosial, syarikat organisasi besar kini lebih mudah didekati oleh para pelanggan mereka.

Segala masalah dan persoalan boleh terus diajukan dengan mudah hanya melalui facebook fanpage atau twitter. Tapi adakalanya lain pula jadinya bila ada yang nakal dan mula buat troll.

Mala Mala Serve 1
HYPE
Keunikan Rasa ‘Pedas Kebas’ Yang Sedap Di Mala Mala
Baca lagi →

Jom kita imbas semula troll hot sepanjang tahun 2014.

1. Pos Malaysia

Gagal pikat pujaan hati, ngadu kat Pos Malaysia. Kami percaya ini troll semata- mata dan ia memang viral. Jawapan balas admin Pos Malaysia memang epik!

troll 1

 

2. Pos Malaysia – kali ini admin Pos Malaysia pula yang buat lawak. LOL! troll 2

 

3. Maybank

Maybank antara yang paling banyak kena troll. Macam-macam kerenah dan adakala tak ada kaitan langsung. Tengok lah troll ni.

troll 4

 

Toll naik marah Maybank? Sabar je lah. Haha!

troll 5

 

Mana boleh transfer 50 sen dik oi. Haha!

troll 13

 

Marah Maxis, ngadu kat Maybank. Bila dilayan lain pula jadinya.

troll 6

 

Nak log in M2U kononnya. Kena troll lagi Maybank. Kesian betul.

troll 8

 

Ini pun sama. Macam-macam kerenah.

troll 9

 

4. FB Page Khairi Jamaluddin

Ahli politik juga tak terkecuali dari kena troll! Bertabahlah wahai KJ :D

troll 7

 

5. Troll kepada scammer iPhone 6

Bila harga tak masuk akal ditawarkan oleh penjual aka scammer, troll je balik macam ni. Cerita penuh tentang troll ini boleh di baca di sini Troll Scammer iPhone 6

troll 14

 

6. Zalora

Tak terkecuali FB page Zalora juga menjadi mangsa troll. Seorang suami meminta Zalora menyekat isterinya dari membeli belah di laman web itu menjadi viral. Menyedari mereka dapat marketing free di media sosial, Zalora berbesar hati untuk menaja hadiah bernilai ribuan ringgit kepada isteri lelaki ini.

Siapa sangka troll gurauan ini akhirnya menjadi sesuatu yang sangat manis untuk dikenang oleh sahabat kami Radzi dan isterinya. Kisah penuh tentang troll ini boleh di baca di link Troll Zalora ini.

troll 15

 

7. Troll Tiket Bas

Troll ini viral kerana respon balas yang diterima. Memang kelakar bila di baca. Kisah penuh boleh di baca di Troll Beli Tiket Bas Tapi Tak Naik.

troll 16

 

8. Aiskrim Magnum

Magnum baru saja melancarkan restoran terbaru mereka di Mid Valley. Nampaknya troll dah bermula di page Magnum ini. Ini adalah troll terbaru yang viral.

troll 10

 

Jawapan balas Magnum ini buat kami terliur pula.

troll-19

Apa pun, rakyat Malaysia memang kreatif. Pesanan mesra kami, gunakanlah kreativiti anda di tempat yang betul ;)

Like page The Vocket di Facebook.

 

Anda Mungkin Suka