Vans x Metallica ini boleh dikatakatan surprise drop daripada Vans malaysia kerana berita kasut ini sah masuk ke pasaran Malaysia hanya diumumkan semalam. Ianya dijual di beberapa butik Vans terpilih di lembah Klang dan Johor.

Kami sendiri ke Vans IOI City Mall untuk cuba nasib membeli kasut Slip-On Vans x Metallica ini kerana mungkin orang bercuti dan balik kampung, kami boleh membeli kasut ini dengan aman.

vans metallica 2

The collection highlights the newly designed Metallica logo for a heavy metal rendition of Vans classic silhouettes. Dressed in full grain leather upper and tonal deco-stitched Sidestripe, the Sk8-Hi Reissue showcases an etched Metallica logo on the sidewall with a wrapped version on the quarter panels. – Launching tomorrow 16th Feb 2018, Friday 10AM at #CROSSOVER City Square, Sunway Pyramid and Mid Valley store. Priced at RM 459.00. First come first served basis and one pair per person. #vans #vansMY #Metallica #crossoverconceptstore

A post shared by CROSSOVER (@crossoverconceptstore) on

Namun ternyata tanggapan kami salah kerana sudah lebih 40 orang berada dalam barisan. Yang paling hadapan pula sudah mula beratur sejak 2 pagi tadi. Memang dahsyat juga penangan Vans x Metallica ini. Melihat pada kualiti kasut ini, ianya sangat worth it dengan harga jualannya RM299.

Jadinya kami pulang dengan tangan kosong. Kami dapat jamin di butik lain pun, koleksi kasut ini sudah sold out ketika anda membaca artikel ini.

Kasut Slip-On Vans x Metallica ini sudah pun dijual kembali pada harga RM680 sepasang. Ada yang sempat membeli kasut atau koleksi ini? Boleh kongsi di ruangan komen.

BACAAN SETERUSNYA

© 2018 Vocket Media Sdn Bhd (1173405-W), a part of Media Prima Group