Jika sebelum ini, jenama-jenama seperti Apple, Samsung dan Huawei yang sering tampil dengan inovasi terbaru, dapat dilihat sejak akhir-akhir ini jenama dari China seperti Vivo juga tidak kurang hebatnya.

Berjaya menjadi antara penyedia telefon pintar terawal dengan rangkaian 5G, Vivo kini dilaporkan sedang dalam usaha untuk membangunkan sebuah teleofn pintar dengan empat kamera hadapan.

Amirudin Shari
HYPE
Lihat Salah Satu Norma Baharu Dalam Menyambut Hari Raya Aidilfitri Tahun Ini
Baca lagi →

Penyertaan empat kamera ini dikatakan bakal mirip dengan Samsung Galaxy S10+ yang mempunyai punch-hole display dimana kamera hadapan berada pada skrin. Berikut merupakan idea Vivo mengenai inovasi terbaru mereka ini.

Vivo Front Quad Camera

Sumber: Soya Cincau

Untuk pengetahuan, jenama ini berjaya menawarkan telefon dengan empat kamera pada bahagian belakang dengan harga serendah RM1,499 melalui model V17 Pro.

Persoalannya, adakah penyertaan empat kamera hadapan bagi tujuan selfie adalah releven untuk penggunaan orang ramai? Selain itu, agak menarik untuk menyaksikan lensa apakah yang bakal disertakan selain lensa biasa dan lensa ultrawide.

Beberapa bulan sebelum ini, Vivo dilaporkan sudah mula membangunkan projek telefon pintar dengan rangkaian internet 6G. Turut dikongsikan, model telefon pintar yang berbaloi anda dapatkan dengan harga serendah RM599 sahaja.

Vivo Muncul Antara Jenama Terawal Memulakan Teknologi 6G

Vivo Perkenalkan Telefon Pintar 5,000mAh Dengan Tiga Kamera Belakang Berharga RM599

Anda Mungkin Suka