Seorang wanita maut selepas tergelincir jatuh 26 kaki dari rollercoaster yang sedang bergerak di Jerman. Mangsa seorang wanita yang tidak dinamakan tersebut dikatakan terjatuh di taman tema Klotti Park di Klotten, pada hari Sabtu, lapor The Independent.

Follow VOCKET di Telegram untuk isu isu viral terkini

Apa yang kini menjadi tanda tanya buat pejabat pendakwa raya adalah bagaimana wanita berusia 57 tahun itu boleh tergelincir keluar dari rollercoaster tersebut. Salah seorang pihak berkuasa pula berkongsi maklumat bahawa mangsa tergelincir di tempat duduknya di salah satu selekoh sebelum terjatuh ke tanah yang tingginya kira-kira 8 meter (26 kaki).

Pegawai kecemasan cuba menyelamatkan mangsa, namun wanita itu disahkan meninggal dunia di tempat kejadian. Siasatan kini tertumpu kepada punca kematian dan bedah siasat yang akan dijalankan oleh pihak berkuasa.

HYPE
Ini ‘Rahsia’ Pengasas Tudung Dari Kelantan Raih Keuntungan RM10,000 Dalam 2 Minggu
Baca lagi →

Pakar kejuruteraan dipertanggungjawabkan untuk memeriksa secara terperinci rollercoaster tersebut serta mencari apakah punca kepada kejadian ini. Selain pakar, beberapa saksi juga akan ditemu bual bagi mendapatkan maklumat tambahan.

Taman itu ditutup berikutan kejadian itu dan tidak ada tanda-tanda bahawa ia akan dibuka semula. Dalam permohonan maaf, pihak Klotti Park turut menyampaikan mesej simpati kepada keluarga mangsa.

‘Lebih besar dari Genting Hinglands’ – Taman tema Melaka bertaraf dunia bakal siap dibina menjelang 2026. Rujuk pautan di bawah untuk membaca.

‘Lebih Besar Dari Genting Highlands’- Taman Tema Melaka Bertaraf Dunia Bakal Siap Dibina Menjelang 2026

Mengapa Genting Akan Teruk Terkesan Dengan Pembatalan Taman Tema Fox

Taman Tema Air Tropika Pertama Di Dunia Bakal Dibuka Di Dengkil