Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini. VOCKET

Semalam telah berlangsungnya pelancaran Windows 11 secara rasmi oleh Microsoft. Sistem operasi versi terbaru ini dilihat telah menawarkan pelbagai fungsi terbaru buat para pengguna.

Pembaharuan terbaru dan tidak disangka pengguna bakal diperkenalkan adalah sokongan aplikasi Android pada sistem operasi ini. Menurut Microsoft, penggunaan aplikasi Android bakal ditawarkan melalui Amazon App Store.

MrSxgfvfd4NQQnHM2jtGB4

ezgif-1-8612947d14ef

Menerusi pembaharuan yang dibuat, Microsoft dilihat sebagai syarikat yang lebih terbuka selepas membenarkan aplikasi Android dapat digunakan secara terus pada sistem operasi ini.

Kami berpendapat penawaran aplikasi Android ini pastinya memberi kelebihan buat sesetengah pengguna khususnya para gamer dalam menggunakan komputer untuk mengakses game yang tersedia pada Android menerusi sokongan skrin yang besar serta kawalan yang lebih fleksibel.

Difahamkan pengguna yang mahu menjadi antara yang terawal menggunakan Windows 11 boleh menaik taraf ke sistem operasi terbaru ini secara percuma melalui Windows Insider seawal minggu hadapan. Anda boleh menyemak sama ada komputer anda layak untuk menaik taraf ke Windows 11 atau sebaliknya dengan klik di sini.

Tular pada minggu ini apabila YTL Comms memberi jaminan telefon pintar yang mengalami kes meletup baru-baru ini disahkan selamat di mana pengguna hanya perlu tukar kepada bateri baharu sahaja.

YTL Comms Beri Jaminan Telefon Pintar Yes Selamat, Hanya Perlu Tukar Bateri Baharu

Angkara Telefon YES Meletup, Xiaomi Hadiahkan Pelajar Ini Redmi Note 10 5G Bagi Tujuan PdPR

Anda Mungkin Suka