Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Perpindahan pemain bola sepak muda negara, Luqman Hakim Shamsudin ke Belgium untuk beraksi bersama KV Kortrijk sebelum ini sememangnya mencuri tumpuan ramai terutamanya peminat sukan tempatan.

Apa-apa sahaja perkembangan mengenai Luqman sama ada berkaitan bola sepak atau perjalanan hidupnya di sana akan menjadi buah mulut para peminat di tanah air. Hal ini sudah tentu berlaku kerana perpindahan pemain tempatan ke luar negara terutamanya Eropah bukanlah satu perkara yang sentiasa berlaku.

Dan kini, selepas beberapa bulan berada di sana dan beraksi dalam beberapa perlawanan, para peminat kini akhirnya boleh melihat dengan lebih dekat perjalanan Luqman Hakim di Belgium melalui dokumentari pendek ‘The Journey of Luqie’ yang dihasilkan kelabnya untuk para peminat.

HYPE
Capai 5.4 Juta Tontonan, Alha Alfa Cosmetics Berjaya Mendimensikan AJL 37 Dengan Kemeriahan
Baca lagi →

Dokumentari yang mula dipromosikan sejak awal November ini sebelum ini difahamkan hanya boleh ditonton dan diakses para peminat (yang berdaftar sebagai ahli kelab) di laman sesawang KV Kortrijk.

Namun kini, selepas beberapa ketika- peminat di Malaysia kini berpeluang untuk menonton dokumentari Journey of Luqie yang berdurasi selama 13 minit 40 saat itu secara percuma di YouTube yang mula dimuat naik sejak semalam.

“Anda semua mahu lihat bagaimana perjalanan Luqman menuju debut profesionalnya di Eropah?

“#TheJourneyofLuqie akan menceritakannya kepada anda di sini,” tulis akaun YouTube kelab Belgium itu.

Episod kali ini yang difahamkan merupakan sebahagian daripada on-going dokumentari memaparkan ketibaan Luqman di Belgium, penglibatannya dalam latihan serta bagaimana beliau berjaya mendapatkan keluarga angkat di sana.

Di samping itu juga, episod kali ini turut memuatkan komen jurulatih mengenai Luqman sewaktu di awal ketibaannya di sana.

Anda boleh menonton episod Journey of Luqie yang dimuat naik di YouTube melalui pautan di bawah.

Baca juga perkongsian daripada kami mengenai Luqman sebelum ini yang membuatkan netizen teruja selepas beliau mendapatkan basikalnya yang pertama di sana melalui pautan di bawah. 

‘Bakal Jadi Kenangan Terindah’- Netizen Senang Lihat Luqman Hakim Berbasikal Di Belgium

Bekas Pelumba Moto2 Kini Jadi Penghantar Makanan, Akui Tidak Malu Demi Rezeki Yang Halal

Aksi Luar Biasa Hafizh Syahrin Selamatkan Motosikal Buat Netizen ‘Mat Salih’ Tergamam