Nota Editor: Kisah benar ini telah diceritakan oleh Puan El Ameerah di akaun Facebook beliau. Kami kongsikan semula di sini dengan izin dari penulis. Semoga kisah ini dapat dijadikan teladan untuk pasangan yang telah berumah tangga. Rupanya masih wujud suami begini di zaman serba moden ini. Alhamdulillah.

el-emirah-1

apple-iphone-11-pro-camera-memes-01
HYPE
5 Mitos Yang Tidak Benar Tentang iPhone 11
Baca lagi →

Semalam saya berbuka di masjid negeri. Ada sepasang suami isteri with their baby dah ready nak berbuka. Once azan, diorang start makan and time tu jugak baby dia start tantrum. Nangis-nangis kuat.

The husband quickly ambik baby tu and try to calm him dengan kunyahkan nasi and suap pada baby tu. The husband tangguh makan and keep suap baby. While her wife is enjoying nasi with ayam percik dengan sangat fokus. Because the husband ask her wife to focus on her meal and don’t worry about the baby. He can handle.

The wife kesian kat husband dia yang serabut dengan baby jerit-jerit. So dia offer nak suap husband dia but the husband refused because he knows his wife love that ayam percik very much. So dia tak nak kacau portion wife dia.

el-emirah-2

Sampai ke sudah, husband dia urus baby without berbuka dengan proper. Dapatlah dia makan nasi dia 2-3 suap. Itupun sangat laju.

The wife still menikmati ayam percik yang tak habis-habis. Very slow eater.

The husband bangun. After washing hands, he come back to the wife and said “baby yak-yak (poopoo) laaa”. I thought the wife will stop eating and wash the baby, change diaper etc. But the husband yang offer untuk settle it and said “abang pegi cuci baby kejap. Awak makanlah dulu. Tunggu kat sini ye.”

And the wife continue enjoying her ayam percik.

Dasyat. Wujud lagi husband macam ni. Menguruskan anak dan memberi ruang untuk isteri rehat dan makan dengan fokus.

BACA: 5 Petanda Pasangan Sudah Berkahwin Lebih 5 Tahun

BACA juga: Ini Senarai 10 Petanda Yang Menunjukkan Dia Adalah Jodoh Kita.

LIKE dan FOLLOW Vocket di Facebook serta Instagram

Anda Mungkin Suka